• Opinion

  Zef Mazi: Refreni-monolog i Greqisë

  Edhe kur nuk pritet, në sajë të zhvillimeve në skenën politike shqiptare dhe të marrëdhënieve ndërkombëtare, Greqia nuk...

 • Opinion

  Zef Mazi: Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve për ish-Jugosllavinë dhe cinizmi i Makiavelit

  Naiviteti i skajshëm i drejtuesve dhe politikanëve të Kosovës në atë kohë bëri që të besohet dhe të miratohet krijimi i atyre dhomave! Ato u...

 • Opinion

  Konventa e Vjenës mbi Marrëdhëniet Diplomatike

  Në Shqipëri, titullarë të misioneve të huaja diplomatike janë prezent, apo kërkojnë të jenë prezent, pothuajse kudo dhe flasin pothuajse për cdo...

 • Opinion

  Zef Mazi: Kriza ukrainase dhe integrimi i Shqipërisë në BE

  Shteti ynë e ka përcaktuar qartë politikën e tij prej 30 vitesh. Ajo mbetet e pandryshuar. Anëtar i NATO-s prej 13 vitesh, kandidat i plotë për...

 • Opinion

  Për çfarë ka nevojë ‘korrigjimi i kufijve’

  Ka disa kohë që media është e mbushur me analiza, ide, supozime, mendime nga gazetarë, të njohur si analistë, komentatorë, etj., të fokusuar te...