• Kultura

  Ledi Shamku homazh për Bahri Becin: Një lamtumirë që nuk do doja ta shkruaja...

  I lamë pa kry do biseda, Bahri. I lam pa kry, por jo pa krye, se me ty shestimet dilnin shpesh në rrugë me krye, ndonëse të kandej mos me ja...

 • Opinion

  'A me qa, a me ulëri!'

  Ti? Ç’dreqin bën ti shoqëria ime bashkë me mua e me sa si mua, ç’dreqin bëjmë që s’bëjmë asgjë, po thjesht mbushim kuota grash e vajzash e vajzash...

 • Kultura

  Shqip në Kishën e Balldrëmit, 35 vjet para Kongresit të Manastirit

  Dorësëpari në të lexohet: “Gjelosh Marashi 1813 - 1873”…. Ky epitaf është shkruar me alfabet paramanastirian kuptohet (jemi afro 35 vjet para...

 • Opinion

  'Aty ma lidh gamorin' dhe opozita në hall për shkencën...

  O opozitarë, e varrosët doktoraturën shqiptare dhe me të krejt kërkimin shkencor. Bëtë treg, TREG për dreqin privat dhe të birin...