• Opinion

  Ilir Yzeiri: Vetëvrasja e Leonardit u porosit nga ne të gjithë*

  Si ka mundësi që në opinion tonë publik nuk ndjehet nevoja që të merremi edhe me këtë kategori shqiptarësh, që për të realizuar një ëndërr apo...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Delirantë dhe delinkuentë

  Në asnjë vend të botës nuk ndodh që një politikan i lartë si Sali Berisha, ish-president, ish-kryeministër, ish-kryetar i partisë më të madhe...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Pse po armatosen të gjithë

  Sipas të gjitha statistikave, shpenzimet për prodhimin, blerjen apo shitjen e armëve në botë, asnjëherë nuk kanë qenë më të larta se tani. Sipas «...

 • Opinion

   Viktimizimi si formë e trishtuar e hakmarrjes 

  Viktimizimi është një kulturë e sjelljes së shqiptarëve dhe, nëse e vëren, ky fenomen shfaqet thuajse në gjithë hapësirën shqiptare dhe përfshin...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Një kartolinë e vonuar për vitin 2024*

  Unë nuk shkruaj kartolina për vit të ri, thoshte Migjeninë vitin 1937 në tekstin « Urim për vitin 1937 ». Nga ai tekst i Migjenit ka ardhur deri...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Opozita, pjesërisht indiferente dhe tërësisht e fyer

  Atë natë që dhëndrri i tij u ndalua në Rinas dhe u përcoll në qeli, ai lajmëroi një konferencë urgjente shtypi. Të gjithë menduan se në...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Përse kërkesa e prokurorisë për arrestimin e Berishës nuk është lajm

  Natyrisht që është ngjarje kërkesa e SPAK-ut drejtuar Kuvendit të Shqipërisë për të dhënë lejen që kjo strukturë t’i paraqesë Gjykatës së Posaçme...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Gjyqtarët që fyejnë Republikën

  Gjykata rri e bën sehir dhe të gjithë janë bërë si ajo gjyqtarja me mbiemrin Olldashi që e çoi në shtëpi dhëndrrin e Berishës të akuzuar për...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Liridona, ftohtësia e përbindëshit dhe kulti i parasë

  Vrasja e Liridonës ka tronditur opinionin publik jo thjesht si krim makabër, që do të thotë se një mashkull ka vrarë një femër, jo, ky krim të...

 • Opinion

  Ilir Yzeiri: Lajme shkurt nga vendi

  Mënyra se si mediat përzgjedhin lajmin, e përpunojnë atë, pra e kthejnë në fjalë dhe imazhe, mund të vështrohet në shumë...