• Opinion

  Sali, krimi dhe korrupsioni nuk luftohet me llogje pazari

  Krimi në Shqipëri herë merr “krahë” dhe shpesh po merr goditje fatale. Në rastin më të fundit, SPAK-u, ka vepruar si një strukturë e...

 • Opinion

  Artur Ajazi: Të ecësh nën “gjurmët” e udhëheqësit…

  Duket sikur të gjithë kanë marrë dhe kanë bërë shkollën e Sali Berishës. Kanë marrë prej tij mohimin e pohimit, zvarritjen, kokëfortësinë deri në...

 • Opinion

  Presidentin, nuk mund ta propozojë dhe zgjedhë një parti e shpartalluar

  Shumë teori “konspirative” dhe shumë emra po dalin lidhur me emrin dhe zgjedhjen e kreut të ri të shtetit. Disa thonë “nuk duhet të jetë si Meta”...

 • Opinion

  Artur Ajazi: 'Revolucioni' Rama…

  Shqipëria po përjeton prej 9 vitesh (dhe do të vazhdojë) “revolucionin” Rama.  Ai u shtri në tokë, det, ajër, mjedis, shkolla, shëndetësi,...

 • Opinion

  Shkatërrimi i opozitës, mision i (pa)mundur

  Ajo që po ngjet me opozitën prej vitesh (dhe jo prej muajsh) është në fakt përshkallëzimi i një misioni të cilin Sali Berisha po e përmbush me...

 • Opinion

  Në Shqipëri, klasa politike është e vjetëruar

  Edhe pse ka popullsinë me moshën më të re në Europë, Shqipëria ka sot një klasë politike të vjetëruar. Deri sot, askush në Shqipëri nuk ka bërë...

 • Opinion

  Pse (nuk) është zbehur roli i medias në Shqipëri

  Në raportin më të fundit të organizmit ndërkombëtar “Treguesit Botëror për Lirinë e Shtypit”, rezultonte se “roli i mediave në Shqipëri ishte...

 • Opinion

  'Më do, s’më do', kjo po ndodh tani në PD

  Partia Demokratike aktualisht ndodhet në stadin më të keq, bile më keq se ç’ka qenë në kohën e Lulzimit. Ata që deri para ditës së kongresit të...

 • Opinion

  Në pritje të Korrikut

  Ata që deri para 2 muajsh shpreheshin se “SPAK po fle gjumë”, tanimë nuk e thonë atë gjë. Përkundrazi, po shohin me zë dhe figurë, emra të dëgjuar...

 • Opinion

  Shtresëzimi social i shoqërisë shqiptare

  Edhe pse kanë kaluar mbi 40 e ca vjet, ende janë me rëndësi idetë filozofike të shkencëtarit gjerman Herbert Markuze, i cili në veprën e tij...