• Ditmir Bushati: Çmimi i së ardhmes

  Është e vështirë të besohet, por e pamundur të mohohet se rendi ndërkombëtar që mbajti pjesën më të madhe të botës në këmbë që nga fundi i Luftës...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Për idealin europian!

  Lidhjet tona me Europën i kanë rrënjët në historinë e lashtë që nga koha e Greqisë dhe Romës antike. E më pas, në mesjetë kur gjatë shekullit të...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Tri mësime nga Franca

  Emmanuel Macron u rizg jodh President i Francës. Ai është Presidenti i tretë në Republikën e pestë që zgjidhet për një mandat të dytë pas François...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: ‘Ndëshkimi’ i Shqipërisë rasti më absurd në historinë e politikës së zgjerimit të BE-së

  Dje vendet anëtare të BE-së përsëriten në konkluzionet e tyre se: “Këshilli pret me padurim mbajtjen e Konferencës së Parë Ndërqeveritare me...

 • Opinion

  'Pse grekët dhe maqedonasit e gjejnë gjuhën dhe ne nuk e gjejmë? A jemi shqiptarë?'

  Raportimi i institucioneve që japin llogari para kuvendit të Shqipërisë është një procedurë normale kushtetuese e llogaridhënëse e këtyre...