• Opinion

  Shqipëria dhe Kosova në BE më 2030, mes ëndrrës dhe demagogjisë?!

  Muajt e fundit kanë qenë ‘mbresëlënëse’ për proceset integruese të Ballkanit Perëndimor. Pas një maratone të madhe procedurash, Shqipëria dhe...

 • Opinion

  Kur BE-ja do ‘të përfitojë’ edhe me Ballkanin!

  Që Shqipëria është vendi më pro integrimit evropian nuk e rrëfejnë fjalët dhe fjalimet patetike të zyrtarëve tanë, ku Rama e ka intensifikuar...

 • Opinion

  Recesioni demokratik dhe Shqipëria në amulli?!

  Demokracia globale goditjen më të madhe duket hapur që po e merr nga dy vende tejet autoritare: Kina dhe Rusia e kanë bërë edhe më të lodhshme...

 • Opinion

  Partia Demokratike në eksperimente, elektorati në pritje

  Rikthimi i Bashës ka rikthyer besimin te një palë stoikësh te PD-ja legale, ndërsa u ka dhënë përkatësinë e duhur pjesës, që ishte kinse në mes me...

 • Opinion

  Ben Andoni: Pesimizmi për PD-në s’është skepticizëm për demokracinë

  Përveç masivitetit së të pranishmëve në Kuvendin e fundit Kombëtar të Partisë Demokratike (Legale), pak gjëra mund të konsiderohen si të veçanta....

 • Opinion

  Pesimizmi për PD-në s’është skepticizëm për demokracinë

  Përveç masivitetit të të pranishmëve në Kuvendin e fundit Kombëtar të Partisë Demokratike (Legale), pak gjëra mund të konsiderohen si të...

 • Opinion

  Nevojat politike ndonjëherë rezultojnë të jenë gabime politike

  I gjithë diskursi i opozitës është mbyllur në dy krahët e Partisë Demokratike, asaj Legale, që gëzon përfaqësimin ligjor; dhe ‘Rithemelimit”, që...

 • Opinion

  Ben Andoni: Liderët shëtitës të Ballkanit dhe pse Kosovë-Serbi do mbetet konflikt

  Shqetësimi i natyrshëm i vendeve të Ballkanit Perëndimor është integrimi i plotë ose “finishi...

 • Opinion

  Ben Andoni: Ëndrra evropiane për Tiranën s’është e largët, është thjesht sizifiane!

  Prej anëtarësimit të Kroacisë në BE kanë kaluar shumë vite. Anëtarësimi i Bullgarisë dhe Rumanisë tashmë është harruar, kurse në axhendën e BE-së...

 • Opinion

  Ben Andoni: Jo thjesht në kujtim të Çabejt dhe Kokalarit, por dinjitetin e kohës

  Data 13 Gusht bashkon ditë-vdekjet e dy personazheve të njohur, që kanë dhënë shumë për kulturën tonë kombëtare, por më shumë se çdo gjë tjetër...