• Opinion

  Dom Gjergj Meta: Mos jeto jetët e të tjerëve, bano jetën tënde

  Jeta vazhdon dhe pas teje dhe ti nuk e shteron atë sado të jetosh. Prandaj jeto tëndën, atë jetë që të është dhënë ty; atë fragment sado i vogël a...

 • Opinion

  Dom Gjergj Meta: Një provokim pashije në tarracën e një bashkie

  Janë thënë shumë gjëra dhe nuk dua t'i përsëris, sepse nga ana ime është krejt e qartë se çfarë natyre duhet të ketë një martesë dhe se ajo duhet...

 • Opinion

  Dom Gjergj Meta: Mungesa e narrativës së besueshme në kronikën e zezë

  Profesioni i gazetarit është në krizë të thellë më shumë se kurrë. Lajmsi, sepse ky është gazetari, është e vërtetë që nuk hyn në gjak, por ka...

 • Opinion

  Dom Gjergj Meta: Evropa nuk mund të vdes tërësisht

  Zoti na ka vendosur si popull në një kontinent shumë të veçantë. Në këtë kontinent, që ne e quajmë Evropë, u ngjizën ata që sot janë themelet e...

 • Opinion

  Sot qava...! Më erdhi turp nga njerëzit që ishin në meshë

  Ndoshta ishte hera e parë që sot, në njërën prej meshëve, m’u desh të ndalem disa herë ndërsa kremtoja. Arsyeja ishte se po më kapte dënesa e sytë...

 • Opinion

  Kur modeli janë të fortët dhe tallavaja

  Do të vijë momenti që një ditë do të hyjnë në magazinën ku je ti, me kapuça, të armatosur deri në dhëmbë, e do të bërtasin: “ndal, duart lart!,”...

 • Opinion

  Pandemia po zbulon pandemi të tjera

  Pajtimi duhet medoemos për atë që ka ndodhur në vendin tone, por edhe të shohim drejt të ardhmes duke parë mirë se çfarë ka ndodhur në të...

 • Opinion

  "Grumbullimet fetare" apo lapsus-i i pavend i Ministrisë së Shëndetësisë

  Sigurisht kemi bërë vetëm detyrën e nuk meritojmë asnjë falenderim, pasi jemi të bindur se kemi bërë gjënë e...

 • Opinion

  Qeveritari sapunin, mjeku këshillën

  Qeveritarët të marrin masa që të mos mungojë sapuni dhe uji, kurse mjekët të japin këshilla se si dhe pse të lahen...

 • Opinion

  Mos ta ngatërrojmë ligjësinë me ligësinë

  Lart zemrat e vazhdojmë rrugëtimin!