• Opinion

  Astrit Patozi: Po ia mbërrijmë me shpejtësi asaj dite

  Mbaj mend që mes të tjerash kam thënë atë ditë se kështu siç po katandiset përfaqësimi politik në Shqipëri, për shkak të kryetarokracisë,...

 • Opinion

  Astrit Patozi: Edhe me hap derën e shtëpisë duhet takt

  Në Shqipëri pothuajse nuk ka debat për pranimin e afganëve, që kanë bashkëpunuar me Shtetet e Bashkuara dhe ky është lajm i mirë. Ndonjë...

 • Opinion

  Zjarrvënia duhet trajtuar si terrorizëm

  Por në fakt, zjarrvënia duhet trajtuar si një formë terrorizmi, sepse e tillë është. Nuk jam shumë familjar me parashikimet e Kodit tonë Penal për...

 • Opinion

  Është barrë e atyre që nuk dorëzohen

  Mjafton të shikosh se me çfarë arrogance po e përcjellin rezultatin e 25 prillit të dyja palët, si fituesit ashtu edhe humbësit, për t’u bindur se...

 • Opinion

  Patozi: Mirënjohje dhe respekt për të gjithë ata, që përfaqësuan dhe votuan Bindjen Demokratike

  Populli nuk gabon asnjëherë, kur voton. Kjo aksiomë vlen për të gjitha zgjedhjet. Dhe asgjë nuk mund ta justifikojë mosarritjen e objektivit për...

 • Opinion

  Po vjen prapë nata e 'thikave të gjata'

  Rregulloni frymëmarrjen çuna, se edhe 3-4 ditë duhen që të mbarojë ankthi juaj i dëshpëruar. 8 marsi është afati i fundit i listës së kryetarit...

 • Opinion

  Gajret, o burra, deri më 25 prill

  E kemi mbështetur që në fillim dhe do të vijojmë ta mbështesim reformën në drejtësi deri në fund, edhe pse e dimë që ajo ka plot defekte, të...

 • Opinion

  Ndryshimi do të vijë nga ata që nuk zgjedhin mëshirën e pushtetit

  Në politikë votuesi nuk zgjidhet asnjëherë, pasi është ai që zgjedh partinë apo kandidatin e vet. Por çdo formacion politik e ka gjithmonë një...

 • Opinion

  Është viti i shqiptarëve të lirë dhe kurajozë

  Pa dallime dhe pa përjashtuar askënd për shkak të bindjeve dhe keqkuptimeve te veta, që mund të jenë krejtësisht të ndryshme me të miat. Shqipëria...

 • Opinion

  Në pritje të Gjykatës sonë Kushtetuese

  Gjykata Kushtetuese e Prishtinës e çoi Kosovën në zgjedhje të parakohshme, ndërkohë që ne nuk kemi ende një gjykatë fuksionale. Një pritje kjo e...