• Opinion

  Fabrizio Bucci: Diplomacia kulturore dhe Procesi i Napolit

  Promovimi dhe bashkëpunimi në fushën e kulturës janë elementë thelbësorë në këtë moment historik tensionesh ndërkombëtare në rritje. Në të vërtetë...

 • Fabrizio Bucci: Të kapim dhe shfrytëzojmë momentin për zgjerimin e BE-së në Ballkanin Perëndimor

  Bashkimi Evropian duhet menjëherë të rifitojë rolin e tij si ofrues e lëvrues stabiliteti duke dërguar një mesazh të fuqishëm politik me anë të të...

 • Opinion

  Letra e ambasadorit italian në Shqipëri: Mos e krahasoni Elbasanin me Palermon

  Disa muaj më parë pata rastin t’i shkruaja një letër një kolegu tuaj të një tjetër gazete lidhur me një krahasim të padrejtë të Kalabrisë me...

 • Bota

  Çfarë përfaqëson dita e 4 nëntorit për Italinë?

  4 nëntori është dita kur, në vitin 1918, mori fund për Italinë Lufta e Parë Botërore; një konflikt i gjatë dhe i përgjakshëm që e ndryshoi...

 • Opinion

  Shqipëria dhe perspektiva e saj evropiane

  Shtatëdhjetë vite më parë, ndërsa Evropa linte pas krahëve eksperiencën e luftës së dytë botërore, Shqipëria e Enver Hoxhës linte pas krahëve...