• Opinion

  A tremb vërtet katallani Basha?

  Ka nja dy ditë që rishfaqja e fytyrës së Bashës në ekrane televizive përbën lajm dhe debat politik. Një takim i djeshëm i ish kreut të PD-së me të...

 • Opinion

  Plator Nesturi: A mund të quhet më Berisha faktor relevant politik?

  Ajo çfarë bie në sy në kampin tjerët dhe është ulëritëse si fenomen, vërehet braktisja e thekshme e elektoratit që tradicionalisht ka votuar të...

 • Opinion

  Dy gjyle të lidhura në këmbët e opozitës

  Në një shoqëri demokratike shanset për të qenë në krye dhe për të qeverisur, vështirë ndodh të jepen për herë të dytë. Kjo pasi sistemi garanton...

 • Opinion

  Plator Nesturi: Nga dy vota për Berishën, njëra shkon në thesin e Metës

  Mbeten ende ditë për të votuar dhe konsumuar një fakt të parashikuar. Atë se çfarë do të sjellin këto zgjedhje e sa betejë vërtetë do të ketë...

 • Opinion

  GPS nga SHBA për partitë shqiptare se nga e luajnë bishtin

  Nuk mund të quhej e plotë panorama parazgjedhore pa një intervenim miqësor ndërkombëtar. Ka ndodhur gjithmonë më parë sa herë shkohej për votim,...

 • Opinion

  Një anije pa direkë po garon në zgjedhje

  Muajt dhe javët kanë rrjedhur e tashmë situata në patinë më të madhe të  opozitës duket më e komplikuar se më parë. Akuza, Foltore, ndarje,...

 • Opinion

  Beteja e Tiranës dhe diferencat e thella midis palëve

  Tirana ishte beteja më e madhe për zgjedhjet e 25 prillit, por duket se për zgjedhjet vendore të 14 majit ajo është shndërruar në një formalitet....

 • Opinion

  SPAK luan me kujdes, por me këmbëngulje

  Politika nuk përbën më lajm parësor tek shqiptarët. Ka një lodhje nga retorika e pandryshuar, nga akuzat që janë si fotokopje ndër vite, nga të...

 • Opinion

  Berishës i duhet një Alibeaj me vulë si tabelë qitjeje

  Ra ky mort për tu parë”, kjo mund të ish diçitura e gjithë çka prodhoi një vendim gjykate, që çështjen e vulës dhe të logos e çoi në pikën e...

 • Opinion

  Nesturi: Luga bosh e nacionalizmit nuk tundon më

  Borrel, si një profesor me eksperiencë, arriti më së fundi të vërë rregull në auditorin e vet. Të pabindurit e tryezave të BE-së, Vuciç e Kurti,...