• Opinion

  Lorenc Vangjeli: SPAK-u, sëpata që pret nga dy tehet

  Të pasur përtej përfytyrimit, herë diktues dhe kontrollues të trafikut të drogës, herë fajdexhinj që kreditojnë hallexhinj apo dhe biznesmenë që...

 • Opinion

  Lorenc Vangjeli: Ca pak orë luftë për të 'pushtuar' Athinën me degë ulliri

  Është e pabesueshme lehtësia marramendëse me të cilën ballkanasit luajnë aktet e tyre më serioze. Ato që kushtojnë jetë dhe kushtëzojnë jetë. Që...

 • Opinion

  Vangjeli: Tre kabinetet paralelë me Ramën kryeministër

  Në kabinetin e dytë, pjesa dërmuese janë anëtarë të parlamentit, kurse kabineti i tretë, përbëhet vetëm nga kryeministri dhe një numër prokurorësh...

 • Opinion

  Vangjeli: Edhe Rama do ta votonte Gazmend Bardhin për kryetar të PD

  Me teknologjinë e puthjes aty ku kishte pështyrë, Gazmend Bardhi më së shumti, po tenton të imponohet në parti me një skemë të qartë: Pavarësisht...

 • Opinion

  Lorenc Vangjeli: Meta e Kryemadhi nuk janë Çausheskët e Tiranës

  Çifti politik Meta-Kryemadhi. Ndryshe nga bindja e përgjithshme e një opinioni që sheh vetëm dy kënde pranimi a refuzimi, majtas dhe djathtas dhe...

 • Opinion

  Lorenc Vangjeli: Veliaj i Rilindur dhe sindroma e Ali Pashë Tepelenës si vijë e kuqe

  Ka dy vija të kuqe që nuk duhen shkelur, janë dy akte që në Partinë Socialiste nuk i shfajësojnë kurrë: Karrierën e falur dhe suksesin vetjak!...

 • Opinion

  Të mençurit nuk mësojnë nga gabimet e tyre. Ata mësojnë nga gabimet e budallenjve

  Pësimi nuk bëhet mësim për mësim për të mençurit. Të mençurit nuk kanë nevojë të gabojnë. Ata mësojnë zakonisht nga gabimet e budallenjve....

 • Opinion

  Lorenc Vangjeli: Kryeministrat e Republikës së Drejtorëve

  Nisi të krijohet në dy mandatet e para të qeverisjes së majtë, por në të tretin, Republika e Drejtorëve, është një realitet i dukshëm...

 • Opinion

  Lorenc Vangjeli: Divorci princëror dhe piedestali i padurueshëm i moralistëve

  Vetëm të paditurit nuk kanë dilema. Vetëm të marrët nuk kanë asnjë dyshim në çfarë mendojnë, thonë e bëjnë, ndonëse shpesh edhe të paditurit, edhe...

 • Opinion

  Lorenc Vangjeli: Berisha hoqi Bashën, vota mund të heqë Berishën

  Edhe pse duket e komplikuar deri në kufirin e dëshpërimit, situata në PD është tmerrësisht e qartë dhe e thjeshtë. Duke lënë pas detajet që...