• Për çfarë (patash) porti e keni ju fjalën?

  Në romanin e tij të famshëm “Tre vetë në një barkë pa llogaritur qenin”, Zherom Zheromi në një episod, flet për dy nga shokët e tij, që kur vijnë...

 • Ditzes, pa universitet dhe pedagogë, jemi pa atdhe

  Një miku im pedagog gjerman, po më shpjegonte një ditë, në lidhje me vështirësitë e marrjes së disa dokumenteve për të filluar punën dikur, si...

 • Doktor Berisha është jo pak, po shumë… shumë e ligë ajo që thua

  Është i çmendur – tha Berisha, për Bellanicën. Nuk ma merrte mendja kurrë, të dëgjoja një fjalë të tillë nga goja e një njeriu që, për tridhjetë...

 • Puthini duart Bellanicës dhe mbathjani në shtëpi, zotërinj!

  Po shihja një film ditët e fundit mbi heroizmin e dy ushtarëve, djem të rinj në Luftën e parë botërore.

 • Trump nuk është Rusvelt, por biznesmen

  Mund të heqësh një paralele në planin historik midis periudhës që po jetojmë, periudhës së pandemisë dhe asaj të krizës së viteve 1930 të...