• Opinion

  Nacionalizmi si epsh parazgjedhor

  Kur nacionalizmi çon në mohimin e diversitetit dhe konflikte të pandershme, ai humbet fuqinë e tij frymëzuese. Kështu që, në vend që të kapemi nga...

 • Opinion

  Shqipëria përpara dhe e ardhmja e rrezikshme që i vjen pas

  Në vendin tonë, një ndër sfidat kryesore është shërbimi i informacionit klimatik dhe përmirësimi i kapaciteteve të bashkive për të adresuar...

 • Opinion

  Open Balkan, mirëqenie patriotike e jo simbolikë nacionaliste

  Teoritë e marrëveshjeve dhe konventave, nën togfjalësha si “zhvillim i qëndrueshëm” apo “ndryshime klimatike”, gjejnë rajonin e Ballkanit, të...

 • Opinion

  Mbetjet dhe opozita e mbetur

  Me udhëheqje të hapërdarë, programe utopike – pa lidhje me njëra-tjetrën dhe pa orientim të qartë – ajo që ka mbetur nga opozita është përqendruar...

 • Opinion

  Tekat e natyrës dhe kontrasti në menaxhimin e tyre

  Shqipëria goditet nga mesatarisht një fatkeqësi natyrore në vit, kryesisht në formën e përmbytjeve. Në 40 vjetët e fundit janë regjistruar nëntë...