• Pse PD ngjan sot me Partinë e Punës

  Debatet e fundit politike si në gjirin e opozitës por edhe jashtë saj kanë forcuar idenë se demokracia në thelb është respektimi i vullnetit të...

 • Si rrëzohen Rama, Berisha e Meta bashkë

  Ideja se në Shqipëri është e pamundur të sendërzohet një alternativë politike jashtë dyshes PS-PD dhe satelitëve të tyre buron nga konceptimi...

 • Opinion

  Të iki Rama dhe të vijë Berisha me Metën, kjo nuk është alternativë

  Çdokush që nxjerr në pah degradimin e sistemit tonë politik, si majtas edhe djathtas, përballet me akuzën se nuk ofron alternativë. Mbështetësit e...

 • Inat shqiptari

  Thonë që në turqisht ekziston shprehja “inat shqiptari”, që nuk i referohet thjesht kapacitetit tonë për të mbajtur inat, por edhe kokëfortësisë,...

 • Kuvendi i Berishës

  Ky është togfjalëshi që përmbledh më së miri Kuvendin e datës 30 prill. Ai ishte në thelb kuvend i Berishës më shumë se kuvend i Partisë...

 • Kjo është opozita e fortë, që prisnit nga Berisha?

  Arsyeja kryesore se përse mbështetësit e Berishës brenda dhe jashtë PD-së u rreshtuan kundër Bashës ishte sepse e akuzonin atë për opozitë të...

 • Pse modeli Orban nuk ka ngjashmëri me modelin Rama

  Fitorja e mandatit të katërt të Viktor Orban (i treti në mënyrë konsekutive) në Hungari në zgjedhjet e 3 prillit 2022 është një lajm i rëndësishëm...

 • Pushteti i anormalitetit i Edi Ramës dhe hipokrizia e analistëve, që për 'inat të Ramës flejnë me Berishën'

  Në 30 vite tranzicion, as një qeveri nuk u ka premtuar shqiptarëve normalitet aq shumë sa qeveria socialiste e Edi Ramës. Ashtu sikurse asnjë...

 • Atentati ndaj rinovimit të PD-së, me vendim gjykate

  Vendimi i Gjykatës së Ti ranës që njeh kongresin e 11 dhjetorit të Sali Berishës dhe mundëson rikthimi i këtij të fundit në krye të PD-së është...