• Opinion

  AMERIKA! Si Kushtetuta e saj krijoi demokracinë më të madhe në botë

  Sa herë bëhet fjalë për karakterin “eksepsional” të Amerikës (si nga ata që besojnë në të, edhe nga ata që nuk e pranojnë këtë koncept), nuk lihet...

 • Opinion

  Mos qofsha një patriot si ju!

  Ka disa kohë që gazeta Dita më ka bërë pjesë të kolegjiumit të redaksisë së saj. Në këtë cilësi, jam vënë në dijeni të disa mesazheve dërguar në...

 • Opinion

  Fatos Tarifa: VDEKJA E ARSYES, pse të mos flasin edhe kinezët shqip?

  Për të mënjanuar çdo keqkuptim, deklaroj që në hyrje dy të vërteta: E para, unë nuk jam as gjuhëtar, as historian. E dyta, unë e dua gjuhën time,...

 • Opinion

  Unë s’mund të jem ai që s’jam…

  Për këto katër pyetje qyetarëve u lejohet opsioni “preferoj të mos përgjigjem”, çka është korrekte. Një e drejtë e...

 • Opinion

  Fatos Tarifa: Kriza e lidershipit më shqetëson

  Ditët më të nxehta të verës, kur kjo stinë është ende në mesin e saj, duket se i kemi lënë pas. Pas kemi lënë edhe një stinë politike shumë të...

 • Opinion

  Fatos Tarifa: Një “monark” republikan

  Kur nipi im i vogël, Heru, i cili ende nuk i ka mbushur pesë vjet, u kthye dje nga kopshti, në ekranin e televizionit pa kryeministrin...

 • Opinion

  Fatos Tarifa: Askush nuk mund të jetë 'pronar i shtetit'! Edhe njëherë, për Kryeministrin dhe dy ligjet e miratuara dje në Kuvend

  Dje, deputetët e shumicës socialiste në kuvendin e Shqipërisë miratuan–me shumë ngut dhe në kushtet e një të nxehti të jashtëzakonshëm–dy...

 • Opinion

  Fatos Tarifa: Tre-katër shembuj dhe pesë pyetje për kryeministrin Rama

  Për publikun e gjerë dhe për këdo që korrupsionin endemik në këtë demokraci tonën hibride kërkon ta shohë të gjunjëzuar para drejtësisë dhe, në...