• Opinion

  Fajin e ka ‘komunizmi’

  “Ne mund dhe duhet të jemi modestë si zyrtarë të vegjël të qarkut, sikurse jemi të shqetësuar për çdo gjethe në çdo...

 • Opinion

  A është kjo ‘diktatura’ e vërtetë?

  Gjatë pandemisë publiku shqiptar tregoi edhe një herë se për të drejtat e tij nuk proteston dot pa një “tutor” mbi kokë, që në çdo rast, çdo...

 • Opinion

  Vlerat artistike dje dhe sot! Nëse nuk i arrini dot, të paktën lërini të qetë kolosët e vërtetë!

  Në një foto së bashku, rreth 30 vite pas ardhjes së komunizmit, shfaqen disa nga kolosët e muzikës dhe të artit shqiptar ndër vite: Pjeter Gaçi,...

 • Opinion

  Shkëlqimi i injorancës “VIP” përmes rrjeteve sociale dhe lulëzimi i letrave anonime!

  Çdo liberal, intelektual i majtë ose i djathtë, e adhuron figurën e Sokratit,” shkroi Jonathan Rauch në librin e tij të vitit 1991 “Kindly...

 • Opinion

  Aranit Muraçi: Sali Berisha dhe Ahmet Zogu, dy atentatorët e paidentifikuar të idealeve të mëdha të kombit

  Shpirti njerëzor ende ka nevojë më të madhe për idealen se për realen. Nga realja ne ekzistojmë; nga idealja ne jetojmë – ka thënë njeriu u madh i...

 • Opinion

  ‘Shpikësit’ e demokracisë shqiptare dhe shakaja e tyre e tepruar me amerikanët!

  Një shaka e vjetër thotë: “Çfarë bën Zoti për të ndëshkuar amerikanët? U dërgon stuhi tropikale, uragane,...

 • Opinion

  Përse po ‘i tërbon’ Edi Rama grekët?

  Kosova është sot një tjetër realitet që duket se vendet fqinje nuk e kanë edhe aq të lehtë ta pranojnë atë. Pas pavarësisë së saj, Kosovën me...

 • Opinion

  Për ata që pyesin 'ç’punë kanë amerikanët me ne' dhe pse SHBA 'është' me Ramën?

  E kam ndjekur shpeshherë Ambasadoren amerikane Yuri Kim të ftojë dhe të ulet në kafe me gazetarë të ndryshëm. Nuk e kam kuptuar kurrë kriterin e...

 • Opinion

  Kush është kancelari i ri i Gjermanisë dhe… ‘tradhtari’ Lulzim Basha i Shqipërisë!

  Një bashkëpunim i mundshëm i Lulzim Bashës me Edi Ramën, në Shqipëri e quajnë tradhti, ndërsa në Gjermani një i tillë konsiderohet domosdoshmëri....

 • Opinion

  Kush është kancelari i ri i Gjermanisë dhe ‘tradhtari’ Lulzim Basha i Shqipërisë!

  Një bashkëpunim i mundshëm i Lulzim Bashës me Edi Ramën, në Shqipëri e quajnë tradhti, ndërsa në Gjermani një i tillë konsiderohet domosdoshmëri....