• Opinion

  ‘Dritani i UÇK’ dhe Fredi B…. paralele dhe paradokse

  Ky shkrim-opinion, pa marrë përsipër të jetë një analizë e detajuar,  ju referohet dy personave pa ndonjë lidhje direkt për të treguar paralele...

 • Opinion

  Përse kaq shumë autogola Kosovë?

  Kosova, jo për tu krenuar për dy ditë radhë tërhoqi mbi vete vëmendjen dhe reagimin jo vetëm të mediave, por edhe personaliteteve më të larta...

 • Opinion

  Haga në hall… ndihmoni prokurorin!

  Nëse konfirmohen deklarimet e njeriut më të besuar të Trumpit (Grenell) aktiviteti i gjykatës është tërësisht i paragjykuar, por i justifikuar...

 • Zgjerimi i BE si dilemë midis politikës dhe gjeopolitikës

  ‘Ngrirja’ e procesit të zgjerimit të unionit me vendet e Ballkanit Perëndimor gjithmonë e më tepër po bind se procesi po kthehet në politikë. Pa...

 • Opinion

  Kambana alarmi në Hagë…a po i dëgjon kush?

  Avokati i famshëm Pierre Prosper, në tridhjetë vitet e fundit gjendet si ambasador i SHBA-së për krime lufte, ka marrë pjesë në krijimin e shumë...

 • Opinion

  Edhe një vend i vogël mundet

  Ekziston ideja se  “shtetet e mëdha  e kanë të vështirë për të dështuar dhe shtetet e vegjël shumë më të vështirë për të pasur sukses…”. Në të...