• Fatbardh Kadilli: Që të ikë Berisha duhet të ikë Basha

  Kriza në PD buron nga vendimi i Bashës për të mos lëshuar karrigen. Të gjitha veprimet e tij pas humbjes janë bërë vetëm si pretekst për të...

 • Leksion nga Kosova, demokracia jo peng i elitave të korruptuara

  Kosova tregoi se demokracia nuk është paftësi e shqiptarëve, por e elitës së korruptuar politike. Kosova, tregoi si votohet lirë dhe ndershëm, dhe...

 • Përplasja Berisha-Basha në PD, analiza e Fatbardh Kadillit: Një zgjidhje për të gjithë, jo për dy

  Propozimet e Manifestit sot i përdor Berisha. Por, ai nuk mundet, edhe po të dojë, nuk mundet që t’i verë në jetë. Flet për primare. Zgjedhje...

 • Fatbardh Kadilli: Për Bushatin dhe të tjerë – PD nuk e ka përfunduar

  Mjaftoi dorëheqja e Markut për të rikthyer edhe një herë debatin për PD, për problematikën e lidershipit, gjendjen e partisë, për të mbërritur...

 • Fatbardh Kadilli: Pesë sfida që rikthejnë opozitën

  PD duhet të sfidoj këtë sundim, por njëherësh edhe rrënjët e tij që të rikthejë veten dhe...

 • Amerika nuk mjafton

  Drama afgane është dëshmia më e qartë se Amerika nuk mjafton. Më shumë se 20 vjet përpjekje amerikane dhe perëndimore për të ndërtuar një shtet...

 • Fatbardh Kadilli: Humbësi nuk lëshon karrigen e PD-së! Ish-kryetari ka mbetur si gjyle nëpër këmbë

  Nuk kemi asnjë projekt të ri. Kemi po atë kryetar që dështoi 8 vjet dhe që nuk garanton se nuk dështon më. Që nuk ka në mend të lëshojë monopolin...

 • Kadilli: Berisha krijoi monopolin e tij në parti, e kishte më të rëndësishme se PD! Nuk e kupton që duhet të hiqet mënjanë, por është i shmangshëm

  Berisha ka qenë forca dhe dobësia e PD. Strukturoi partinë sipas profilit të tij dhe e dominoi me fanatikët e tij sipas kalkulimeve të veta...

 • Fatbardh Kadilli: Kemi kryetar, por jo Lider! Nëse Basha hesht dhe aprovon Berishën atëherë PD është zyrtarisht në konflikt me DASH

  Kryetar të bëjnë vendimet. Kryetar të bëjnë idetë politike që shpall. Të bëjnë kauzat. Të bëjnë fitoret dhe humbjet. Të bëjnë kurajo dhe realizmi...

 • Raporti i OSBE/ODIHR, Fatbardh Kadilli: Fryma është politike, raporti është procedurë

  Raporti mbështet ankesat e opozitës për zgjedhje. Por, si çdo raport rekomandon përmirësim të ligjeve dhe standardeve në të ardhmen. Opozita ka...