• Opinion

  Amerika nuk mjafton

  Drama afgane është dëshmia më e qartë se Amerika nuk mjafton. Më shumë se 20 vjet përpjekje amerikane dhe perëndimore për të ndërtuar një shtet...

 • Opinion

  Fatbardh Kadilli: Humbësi nuk lëshon karrigen e PD-së! Ish-kryetari ka mbetur si gjyle nëpër këmbë

  Nuk kemi asnjë projekt të ri. Kemi po atë kryetar që dështoi 8 vjet dhe që nuk garanton se nuk dështon më. Që nuk ka në mend të lëshojë monopolin...

 • Opinion

  Kadilli: Berisha krijoi monopolin e tij në parti, e kishte më të rëndësishme se PD! Nuk e kupton që duhet të hiqet mënjanë, por është i shmangshëm

  Berisha ka qenë forca dhe dobësia e PD. Strukturoi partinë sipas profilit të tij dhe e dominoi me fanatikët e tij sipas kalkulimeve të veta...

 • Opinion

  Fatbardh Kadilli: Kemi kryetar, por jo Lider! Nëse Basha hesht dhe aprovon Berishën atëherë PD është zyrtarisht në konflikt me DASH

  Kryetar të bëjnë vendimet. Kryetar të bëjnë idetë politike që shpall. Të bëjnë kauzat. Të bëjnë fitoret dhe humbjet. Të bëjnë kurajo dhe realizmi...

 • Opinion

  Raporti i OSBE/ODIHR, Fatbardh Kadilli: Fryma është politike, raporti është procedurë

  Raporti mbështet ankesat e opozitës për zgjedhje. Por, si çdo raport rekomandon përmirësim të ligjeve dhe standardeve në të ardhmen. Opozita ka...

 • Opinion

  Fatbardh Kadilli: Qytetarët duan një PD të pastër nga çdo njollë e së shkuarës që na kompromenton

  Çdo delegat është në këtë kuvend për një përgjegjësi më të madhe se vetja. Pa këtë vetëdije, pa këtë bindje, askush nga ne nuk ka çfarë u thotë as...

 • Opinion

  Fatbardh Kadilli: Që të mos dëgjojmë më kërkesë për hapje të PD-së

  A është e mbyllur PD që duhet të hapet? Kush e mbyll dhe pse e mbyll? Fakti që kërkesa për hapje të PD është e vjetër dhe e përsëritur flet vetë....

 • Opinion

  Fatbardh Kadilli: Vota e anëtarit çmonton Vulën e kryetarit

  Çmontimi i monopolit të Kryetarit mbi partinë dhe anëtarësinë është proçes jo thjeshtë i nevojshëm, por jetik për demokratizimin e partisë. Sa...

 • Opinion

  Parti Perëndimore, apo Klub Oriental?

  PD është para një Kuvendi Kombëtar. Ky Kuvend është një mundësi reflektimi. Ky Kuvend është një mundësi që PD të ndryshojë së pari veten që të...