• Dosje

  Si e kam njohur Ndrekë Lucën në teatrin e Gjirokastrës në vitet ‘80

  Kujtimet e Sadik Bejkos për aktorin Ndrekë Luca, kur aktori shkoi në Gjirokastër. Intrigat për t’ia larguar nga skena dramën “Paqe e përgjakur”,...

 • Kultura

  Lihet në harresë Filip Shiroka, poeti i dallandyshes

  Poeti i soneteve të rralla ka lindur me 3 gusht 1859 në Shkodër, ka vdekur ne Bejrut më 14 nëntor 1935 dhe ishte inxhinier hekurudhash

 • Dosje

  Skënderbeu dhe kontaktet e hershme të shqiptarëve me skandinavët

  -Promovimi i librit “Skënderbeu në vendet nordike” me autor Xhevat Lloshin dhe John Quanrud ne MHK

 • Dosje

  Hija e Circes së Homerit në një këngë dashurie shqiptare

  -Si këngë morti a sëmundjeje kënga “Moj Kunadheja leshverdhë” këndohej dhe në dasma, por në të thyer të festës kur burrave  rakia u kish rënë në...

 • Dosje

  Shekspiri im, profesor Besim Qorri, aktori i panjohur i viteve ’30

  - E kam takuar atë herët, që në adoleshencën time. Përkthimet e Shekspirit nga Noli nuk ishin ribotuar ende. Në kinema jepeshin filma rusë me...

 • Kultura

  Të heshtim apo të përligjim krimet e diktaturës

  Çfarë ka ndodhur me shkrimtarët në vitet ’70, kur Kadare na vlerësonte si talente të reja mua, Natasha Lakon, Faslli Halitin e Moikom Zeqon

 • Opinion

  Të heshtim apo të përligjim krimet e diktaturës

  Çfarë ka ndodhur me shkrimtarët në vitet ’70, kur Kadare na vlerësonte si talente të reja mua, Natasha Lakon, Faslli Halitin e Moikom Zeqon