164 punësime, Zv.kryeministrja
kallëzon në prokurori ​‘Albpetrolin’

164 punësime, Zv.kryeministrja<br />kallëzon në prokurori ​‘Albpetrolin’
TIRANE-Zv.kryeminsitrja Ledina Mandija referoi në Prokurorinë e Përgjithshme informacionin për 164 punësime të bëra në ‘Albetrol’, vetëm muajin e fundit.

Sipas njoftimit të shpërndarë nga zyra e zv.kryeministres, punësimi i këtyre personave është bërë në shkelje me vendimin e këshillit të Ministrave, i cili ndalonte punësimet në institucionet shtetërore gjatë periudhës së fushatës elektorale.

"Zëvendëskryeministrja Ledina Mandija, në cilësinë e drejtuesit të Task-Forcës, referoi sot në Prokurorinë e Përgjithshme informacionin e verifikuar se shoqëria Albpetrol sh.a, shoqëri, e cila ka vartësi direkt nga Ministria e Energjisë dhe Industrisë, pas datës 26 Maj 2017 në ka punësuar 164 shtetas në shkelje të Kodit Elektoral

Bazuar në VKM-në Nr.473, datë 1.06.2017, pika 31, germa ë, zyra e zv.Kryeministres Mandija njofton se që ka dyshime të arsyeshme që janë konsumuar elementët e veprës penale të shpërdorimit të detyrës parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal dhe korrupsionit aktiv në zgjedhje parashikuar nga neni 328 i Kodit Penal.

Një ditë me parë zyra e zëvendëskryeministres referoi rastin për 18 punësime pas kësaj periudhe. Por sot në vijim të informacioneve të reja të marra nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve u verifikua se ka me qindra punësime të tilla në shkelje të Kodit Elektoral", citon njoftimi.

(d.b/Shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

Emigracioni nxit rritjen më të madhe të popullsisë së Kanadasë me mbi 1 milion banorë

Emigracioni nxit rritjen më të madhe të popullsisë së Kanadasë me mbi 1 milion banorë