Abazoviç: Fokusi ynë do jetë në luftën kundër korrupsionit, rritjen e turizmit, strategjitë për të rinjtë

Abazoviç: Fokusi ynë do jetë në luftën kundër korrupsionit, rritjen e turizmit, strategjitë për të rinjtë

Dritan Abazoviç ka mbajtur fjalën në Kuvendin e Malit të Zi, në një kohë kur pritet të votohet qeveria e re. Abazoviç tha se fokusi i tyre do të jetë në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Abazoviç tha se Mali i Zi ka potencial të lartë për turizëm prandaj qeveria do të bëjë gjithçka që sezoni turistik të zgjasë më shumë. Një fokus të rëndësishëm tha

"Siguria e qytetarëve është më e rëndësishme në çdo vend, kështu që fokusi ynë do të jetë në luftën kundër krimit të organizuar dhe grupeve të lidhura me të që veprojnë në Mal të Zi. Mali i Zi së fundi mori një dokument SOCTA që përcaktonte se cilët janë armiqtë e vendit tonë në fushën e krimit të organizuar. Qeveria do të bëjë gjithçka që sezoni turistik të zgjasë më shumë, për të rritur turistët dhe konsumin e tyre, duke ripozicionuar produktin turistik të Malit të Zi në mënyrë që ne të bëhemi një destinacion për turizëm të qëndrueshëm “, ka thënë Abazovic.

Për këtë qeveri, sipas tij, vazhdimi i autostradës Tivar – Boljare ka një rëndësi të madhe për zhvillimin ekonomik të vendit.

“Duhet të hetohen nga fundi të gjitha problemet dhe dyshimet e mundshme që shoqëruan këtë projekt infrastrukturor”, tha Abazoviç.

Abazoviç tha se mbi 70% e të rinjve duan të largohen prandaj do të hartojnë një Strategji të re për Rininë për periudhën 2022-2026.

“Mbi 70 për qind e të rinjve duan të largohen nga vendi ynë. Qeveria do të hartojë një Strategji të re për Rininë për periudhën 2022-2026, do të ndryshojë Ligjin për Rininë për të pasur një kuadër normativ dhe institucional më efikas. për vendosjen e politikave rinore. Ky është një vend i mundësive të mëdha, të cilat nuk do të përdoren derisa të mësojmë të kultivojmë një kulturë kompromisi.’


Lajmi kryesor:

Tre kryeministra shqiptarë në rajon, Abazoviç zgjidhet në krye të Malit të Zi


SI.E./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Berisha sulmon Veliajn: I bëni fresk pylltarit 1 milionësh! Balla: E prishim Ramazanin po u morëm me ty! Gogu: Mos u merr me socialistët

Berisha sulmon Veliajn: I bëni fresk pylltarit 1 milionësh! Balla: E prishim Ramazanin po u morëm me ty! Gogu: Mos u merr me socialistët