POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Biznes i përfunduar/ Turqia blen sistemin e mbrojtes ajrore rus S-400

Pavarshisht se SHBA-të u shprehën kundër dhe deklarun për një “ftohje të mardhënieve me Turqinë,  në lidhje me blerjen e sistemit të mbrojtes ajrore rus S-400, Recep Tayyip Erdoğan nuk ka ndryshuar mendim.

Gjatë një interviste në një television turk ai u shpreh se vendi i tij nuk do të kthehet prapa nga marrëveshja për blerjen e sistemit rus të mbrojtjes ajrore S-400.

Ai tha se kthimi prapa është jashtë diskutimi dhe se ky biznes ka përfunduar.  I pyetur se kur do të finalizohej marrëveshja për blerjen e sistemit Erdoan tha se Rusia do t’i dorëzojë raketat në korrik të këtij viti dhe shtoi ndër të tjera se Turqia po ashtu është e hapur për oferta nga SHBA-të për blerjen e sistemin e mbrojtjes ajrore Patriot.

 

Al.Çe
Komento