Brukseli paralajmëron:
Rrezikoni liberalizimin e vizave

Brukseli paralajmëron: <br />Rrezikoni liberalizimin e vizave
T|RANE- Në takimin e katërt të Komitetit Parlamentar të Stabilizim-Asociimit, BE-Shqipëri (SAPC) Eurodeputetja Tanja Fajon shprehu shqetësimin për një pezullim të mundshëm të liberalizimit të vizave me vendet e Ballkanit Perëndimor.

"Shpresoj që sot liderët në Bruksel pavarësisht krizës të dërgojnë mesazhe të mira për Shqipërinë. Jemi duke diskutuar cdo ditë mekanizmin e ri, të propozuar nga PE për pezullimin e përkohshëm të vizave. Shumë gjëra janë në rrezik, si marrëveshja Shengen dhe mbështetja për regjimin e vizave në vendet e treta.Dua tju paralajmëroj se situate është kritike dhe kërkon shumë seriozitet për të bërë që asnjë nga vendet e Balkanit të vijnë sërish në një moment që qytetarët të pengohen për lëvizjen e lirë në BE” –nënvizoi Fajon duke shtuar se “Duhet të punojmë për një qëllim të përbashkët”

LIBERALIZIMI I VIZAVE NE KOSOVE, TANI NUK MUND TE NDODHE
Duke u ndalur te fillimi i dialogut për liberalizimin e vizave me Kosovën Fajon tha se vazhdon të mbetet problem mos përmbushja e kritereve. "Nuk ka shans për të filluar dialogun. ..Kam shqetësim se kjo nuk mund të ndodhë sepse shumë lajme të mira nuk do të jepen në një ditë” – tha Fajon.

ZGJERIMI I BE-SE, KERKON KRITERE TEKNIKE E POLITIKE
“Zgjerimi po bëhet i ndërlikuar. Nuk janë vetëm kriteret teknike por edhe politkike. Kërkesat janë shumë të larta. Për krimin dhe luftën kundër kurrupsionit, kemi vendos masa të reja. Kapitulli 23 dhe 24 që përfshin gjyqësorin, lirinë e shprehjes do shihen me vëmendje",- theksoi Fajon

LIRIA E MEDIAS
Duke iu referuar gazetarëve të pranishëm  në takim tha " Për të qenë e sinqertë, këtu kemi vetëm, 1 ose 2 media të pavarura... Është e rëndësishme që media të ketë lirinë sepse ato kontrollojnë të gjithë punën e administratës... Gazetarët duhet të jenë të besueshëm për qytetarët, të cilët duhet të dinë çfarë ndodh realisht.

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

DASH e shpalli ‘Non Grata’ Berishën, 65% e shqiptarëve e mendojnë të drejtë vendimin amerikan

DASH e shpalli ‘Non Grata’ Berishën, 65% e shqiptarëve e mendojnë të drejtë vendimin amerikan