Covid-19, Rajoni i Ballkanit me fasha orare më të gjëra dhe liri lëvizje më të lirë

Rajoni i Ballkanit me fasha orare më të gjëra dhe liri lëvizje goxha më të lirë

Bosnje-Hercegovina

Në Bosnje-Hercegovinë orari i lejuar për hapjen e dyqaneve është: 09:00-20:00, ndërsa njerëzit mund të lëvizin lirisht me përjashtim të moshave nën 18 vjeç dhe atyre mbi 65 vjeç, të cilët kanë kufizime në oraret e daljes.

Për shembull grup-moshat mbi 65 vjeç mund të lëvizin ditën e hënë, të mërkurë dhe të premte në oraret 09:00-13:00. Ndërsa grup-moshat nën 18 vjeç mund të lëvizin të lirë diëtn e martë, të enjte dhe të shtunë në oraret 14:00-20:00.

Maqedonia e Veriut

Në Maqedoninë e Veriut lëvizja në ditët e punës bëhet nga ora 05:00, deri në orën 19:00. 

Gjatë fund-javës, të moshuarit mund të lëvizin nga ora 05:00, deri në orën 11:00, ndërsa personat nën 18-vjeç nga ora 12:00, deri në 14:00.

Kosova

Në Kosovën fqinje liria duket edhe më e madhe.

Në fakt. Në këtë shtet dyqanet janë të hapura në fashën e gjerë orare 06:00-22:30, pra si në një jetesë normale të përpara COVID-19.

Qytetarët mund të lëvizin 3 orë në ditë (e ndarë ne dy fasha), 90 minuta gjatë paradites dhe 90 minuta gjatë pasdites.

Mali i Zi

Edhe në Malin e Zi fasha orare e lejuar për hapjen e dyqaneve dhe të aktiviteteve të ndryshme ekonomike është goxha më e gjërë 

Në fakt në këtë shtet, operohet me oraret: 09:00-22:00.

Kufizimet vlejnë vetëm nga ora 23:00 deri në 05:00.

  • Sondazhi i ditës:

    A duhet të ulen në tryezë Rama e Basha për të diskutuar për vettingun e politikanëve?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Plani i ri 3 vjeçar Rajonal: Krijimi i një klasteri ballkanik për industrinë e makinave