POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Eklipsi 'Hëna e Përgjakur' dhuron pamje spektakolare, si u pa në vende të ndryshme të botës

Eklipsi henor

Mbrëmjen e djeshme ndodhi eklipsi i hënës së përgjakur, i cili zgjati për rreth 103 minuta, duke u bërë eklipsi më i gjatë i shekullit.

Toka u vendos mes diellit dhe satelitit duke krijuar kështu një rreth hije. Prania e planetit të Marsit dhe afërsia e tij me Tokën bëri që Hëna të bëhej plotësisht e kuqe.

Eklipsi ishte i dukshëm pothuajse në të gjithë vendet e Evropës, në Lindjen e Mesme, në Australi, në Afrikë si dhe në pjesën më të madhe të Azisë dhe Amerikës Jugore.

Fotot e mëposhtme tregojnë se si u pa eklipsi në vende të ndryshme të botës.

Ora 08:10
Eklipsi 'Hëna e Përgjakur' dhuron pamje spektakolare, si u pa në vende të ndryshme të botës

Shqipëri

1 / 6

Francë

2 / 6

Gjermani

3 / 6

Turqi

4 / 6

Itali

5 / 6

Greqi

6 / 6
ke.mu.
Komento