Fushata, KLSH bllokon raportet deri
më 27 qershor: S’duam të ndikojmë 

Fushata, KLSH bllokon raportet deri<br />më 27 qershor: S’duam të ndikojmë 
Kontrolli i Lartë i Shtetit ndërpreu publikimin e raporteve të kontrollit për shkak të fushatës elektorale.
 
“Vendimet e kryetarit të KLSH-së mbi auditimet e ushtruara në subjekte nuk do të publikohen në web-in e institucionit gjatë periudhës elektorale që përkon me zgjedhjet e organeve legjislative për periudhën 23 maj – 27 qershor 2017”, – thuhet në urdhrin që Kryetari i KLSH, Bujar Leskaj, ka lëshuar për stafin e brendshëm, sipas Monitor.
 
Për vitin 2016, janë audituar 37 subjekte të administratës qendrore, 51 subjekte të pushtetit vendor, 14 auditime në sistemin tatimor dhe doganor, 20 shoqëri me kapital shtetëror dhe 7 projekte me financim të huaj. Janë audituar 19 subjekte të lidhura me administrimin e pronës dhe vetëm 6 subjekte të mbrojtjes së mjedisit. Ndërsa 13 auditimet e performancës, që janë realizuar gjatë vitit 2016, janë shtrirë në 106 subjekte.
 
Nga auditimet e realizuara gjatë vitit 2016 janë konstatuar shkelje dhe parregullsi financiare që i përkasin periudhës objekt auditimi 2013-2016. Parregullsi dhe shkelje financiare në të ardhurat dhe në shpenzimet e kryera janë konsideruar si dëm ekonomik në shumën totale prej 25,4 miliardë lekë, nga e cila rekomanduar për zhdëmtim në vlerën 24,7 miliardë lekë ose në masën 97% (188 milionë euro).
 
Janë gjetur shkelje të disiplinës financiare me ndikim negativ në të ardhura në shumën 10,9 miliardë lekë dhe në nivelin e shpenzimeve në shumën 36,9 miliardë lekë, në një total prej 46,8 miliardë lekë (346 milionë euro).
 
Në total, shkeljet e konstatuara kanë pasur një efekt negativ për shtetin në shumën 72,3 miliardë lekë, afërsisht 534 milionë euro.
 
Këtë vit KLSH ka publikuar rezultatet e auditeve vetëm për 24 institucione dhe ente publike.
 

dy.b/shqiptarja.com

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Salianjnji i ashpër me Alibeajn: Ka vulën dhe logon, por s’ka 61 kandidatë për bashkitë me të cilin thonë se do shkatërrojnë Berishën

Salianjnji i ashpër me Alibeajn: Ka vulën dhe logon, por s’ka 61 kandidatë për bashkitë me të cilin thonë se do shkatërrojnë Berishën