Hiqen certifikatat dhe nga birësimi
Report TV zbardh ndryshimet

Hiqen certifikatat dhe nga birësimi<br />Report TV zbardh ndryshimet<br>
Përdorimi i certifikatës elektronike prek edhe komitetin shqiptarë të birësimit. ReportTv ka siguruar draftin e ministrisë së drejtësisë e cila kërkon të bëj ndryshime në ligjin për birësimet ligj i cili është bërë një dekadë më parë prej Mars 2007.

Sipas relacionit për ndryshimet ligjore për birësimet ministria ka propozuar shfuqizimin e pikës tre të nenit 18 ku të gjithë aplikantët sipas ndryshimeve të propozuara sdo të duhet të paraqesin dokumente si certifikatën e martesës, certifikatën e zgjidhjes së martesës ose të vdekjes së bashkëshortit.

Këto dokumente sipas ndryshimeve të propozuara të cilat deri më datë 22 Janar 2018 mbeten të hapura për sugjerime do të sigurohen nga vetë komiteti shqiptarë i birësimeve nëpërmjet sistemit e-albania.

Në projektligjin e ri është porpozuar dhe shfuqizimi i pikës 4 dhe pikës 10 të nenit 18 në fuqi, ku sipas këtyre pikave duhej të paraqitej dhe vërtetimi gjqyësor dhe vërtetmi i sjellies morale të individëve aplikues.

Edhe dokumenti i vërtetimit gjyqsorë do të merret nga institucioni që do të pranojë aplikimin në këtë rast komiteti shqiptarë i birësimit.

Ndalur te vërtetimi i sjellies dhe figurës morale në komuniteti ministria e drejtësisë sqaron se “Ky është një dokument që kërkon një verifikim paraprak dhe nuk mund të prodhohet elektronikisht për shpejtësi veprimi por, për marrjen e tij, mund të përdoret forma e dërgimit të shkresës zyrtare nga institucioni e cila do kërkojë kohën e nevojshme që të përcillet nga institucionet e qeverisjes vendore deri në marrjen e informacionit zyrtar shkresor të dërguar prej tyre” .

Ky projektligj synon një lehtësimin e mëtejshëm të shërbimit për qytetarët pranë Komitetit Shqiptar të Birësimit, pakësim i kostove që paguajnë qytetarët për marrjen e dokumenteve,si dhe reduktim i kohës në dorëzimin e dokumentave pranë KSHB-së, sqaron ministria e drejtësisë.

Redaksia Online
D.T/Shqiptarja.com

  • Sondazhi i ditës:

    Lidhjet ruse të Monika Kryemadhit, a duhet që drejtësia të nisë hetimet?×

Lajmi i fundit

'Poker' në transfertë, Barcelona shkëlqen dhe ruan distancën nga Real Madridi (GOLAT)

'Poker' në transfertë, Barcelona shkëlqen dhe ruan distancën nga Real Madridi (GOLAT)