Koronavirusi/ Gjykatësi federal mohon kërkesën urgjente për lirimin e të burgosurve në Illinois, pas një ekspozimi të mundshëm ndaj COVID-19

SHBA- Një gjykatës federal po refuzon të urdhërojë lirimin e menjëhershëm të mijëra të burgosurve në Illinois për shkak të shqetësimeve për ekspozimin e mundshëm ndaj koronavirusit.

Gjykatësi Robert Dow thotë se avokatët e të drejtave civile që ngritën padi kundër Departamentit të Korrigjimeve të Shtetit dhe guvernatorit JB Pritzker, nuk treguan se një lëshim masiv ishte e vetmja përgjigje e arsyeshme.

"Paditësit janë të saktë duke pohuar se çështja e shëndetit dhe sigurisë së të burgosurve meriton vëmendjen e shkallës më të lartë," shkroi Dow. "Dhe të dhënat këtu tregojnë se këtë janë duke bërë autoritetet e këtij shtet."

Të 10 të burgosurit e përmendur në padi - të dënuar për një sërë krimesh, përfshirë vrasjen - argumentuan se mbajtja e tyre të burgosur para një pandemie ishte një dënim mizor dhe i pazakontë.

Edhe pse Dow po e mban çështjen të hapur - dhe inkurajoi zyrtarët e shtetit të punojnë sa më shumë për të ruajtur shëndetin e të burgosurve - ai nuk pranoi të urdhërojë që shteti t’i lëshojë, sipas vlerësimit të tij, "të paktën 12,000 të burgosur është gati një e treta e të burgosurve të burgut në Illinois."

  • Sondazhi i ditës:

    Propozimi i PD-së, a besoni se do të bëhet vettingu i politikanëve?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Rindërtimi i rrugës panoramike të Kurveleshit, Rama: Zgjeron ofertën turistike, lidh historinë e Tepelenës me bregdetin e Jonit