Kosova grave: Do t’iu kem përkrah në
 bashki, nevojë për njerzillëkun tuaj

Kosova grave: Do t’iu kem përkrah në<br /> bashki, nevojë për njerzillëkun tuaj
TIRANE - Eksperienca e të punuarit me gra gjatë profesionit të mjekut gjinekolog duket se do të shoqërojë edhe në Bashki kandidatin e së djathtë për Tiranën, Halim Kosova, nëse arrin të dalë fitues në garën elektorale të 21 Qershorit.
 
Gjatë një takimi që zhvilloi të martën në kryeqytet me gra të profesioneve të ndryshme, Kosova tha se promovimi i grave në përgjegjësi dhe detyra do të jetë në qendër të programit të tij.
 
“Ashku sikundër gjatë gjithë jetës sime përbri suksesit tim u kam pasur ju, gra dhe vajza, në sektorin që kam punuar, pse jo të mos e vazhdoj këtë eksperiencë të mirë edhe nesër në bashki që t’u kem ju përkrah për të drejtuar sektorë që kanë shumë nevojë edhe për zemërgjerësinë, dashurinë, njerzillëkun”, tha Kosova.
 
Kosova që në hyrje e vlerësoi si arritje ndryshimin ligjor që bën të mundur që listat e këshillit bashkiak të jenë të përbëra në gjysmën e tyre nga gratë.
 
“Isha pjesë e votimit që 50 %, pse jo, edhe të këshillave bashkiakë, të jenë femra. Sepse në fund të fundit janë femrat, gratë dhe vajzat ato që kanë peshën kryesore të familjeve dhe janë ato që mendojnë ditë e natë të bëjnë më të mirën për  fëmijët e tyre”, tha kandidati për kryebashkiak.
 
Zoti Kosova shpjegoi se po punohet për një program të detajuar, të saktë dhe efikas për qeverisjen e qytetit.
 
“Kemi disa plane konkrete që dita ditës po afron periudha që ne do t’i shpalosim dhe pse jo sërish presim sugjerime të vlefshme për këtë moment sepse gjërat nuk vulosen dhe nuk ndryshojnë. Jemi të gatshëm të marrim mendime nga shtresa të ndryshme në mënyrë që ato të bëhen pjesë e programit tonë të nesërm. Program që të jetë realist, i zbatueshëm, i aplikueshëm dhe i prekshëm nga të gjithë. Dhe gjërat që do të vendosim të mos ngelin në letër por por të kenë një impakt direkt tek ju”, deklaroi Kosova.
 
Kosova dëgjon shqetësimet dhe kërkesat e grave: "Me shpetuat nga nje lindje e veshtire"
“Jam e larguar nga puna në Zyrat e Punës, nga ministri Erion Veliaj. Doja të dija si do të veproni ju me administratën?”.
“Drejtësia, ose vënia në vend e asaj që nuk shkon, ose dhënia e hakut të çdo njeriu, ky do të jetë, ka qënë dhe do të jetë prioriteti im”, u përgjigj Kosova.
 
“Personalisht u kam borxh jetën time sepse më keni shpëtuar nga një lindje e vështirë. Kam një dyqan të vogël. Jam piktore dhe stiliste. Dua nga bashkia të ndihmojë gratë në bzines”.
 
“Në çdo qytet, nëse kryetari i bashkisë së atij qyteti nuk ndihmon biznesin e vogël dhe të mesëm i cili përfaqëson pjesë më të madhe të biznesit në qytet, i ka bërë një dëm shumë të madh qytetit të vet”, u shpreh Kosova.

Redaksia Online
(Gre.M/Shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Futbollistët e Premier League të fiksuar pas 'Snus'! Produkti misterioz i ndaluar në Europë

Futbollistët e Premier League të fiksuar pas 'Snus'! Produkti misterioz i ndaluar në Europë