KPA rrëzon shkarkimin nga KPK të prokurorit Arqilea Koça: Vendim i padrejtë, të rikthehet menjëherë në Prokurorinë e Përgjithshme

Prokurori Arqile Koça

KPA rrëzon vendimin e KPK për shkarkim nga detyra të prokurorit Arqilea Koça, duke e rikthyer këtë të fundit në detyrë.

Në vendimin e saj KPA e cilëson shkarkimin të padrejtë, ndaj urdhëron rikthimin e menjëhershëm të Koçës në detyrë pranë Prokurorisë së Përgjithshme.

Ishte vetë prokurori Koça, që apeloi vendimin, duke fituar kështu të drejtën për t’u rikthyer prokuror pranë Prokurorisë së Përgjithshme.

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Ardian Hajdari kryesues, Sokol Çomo relator, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Rezarta Schuetz, anëtarë, shpalli sot vendimin për ankimin e paraqitur nga subjekti i rivlerësimit Arqilea Koça kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Koça është subjekti i 3 që rikthehet në detyrë nga KPA, pasi më parë janë rikthyer Fuat Vjerdha, Ervin Gogaj, ky i fundit u çua në shkollë për një vit. 

Prokurori i rikthyer në detyrë, prej afro 1 viti drejtonte në prokurorinë e përgjithshme Zyrën e Marrëdhënieve me jashtë ndërsa konkurroi për tu bërë edhe kryeprokuror pas largimit të Adriatik Llallës.

Njoftimi i vendimit:

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Ardian Hajdari kryesues, Sokol Çomo relator, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Rezarta Schuetz, anëtarë, shpalli sot vendimin për çështjen (JR) nr. 25/2019, datë 20.05.2019, që i përket ankimit të paraqitur nga subjekti i rivlerësimit Arqilea Koça kundër vendimit nr. 113, datë 08.03.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Në përfundim të gjykimit, bazuar në nenin 59, pika 1 dhe 66, pika 1, shkronja “b” e ligjit nr.84/2016 “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, trupi gjykues, me shumicë votash, vendosi:

1.            Ndryshimin e vendimit nr.113, datë 08.03.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Arqilea Koça dhe konfirmimin e tij në detyrën e prokurorit pranë Prokurorisë së Përgjithshme.

2.            Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm

U shpall sot, në Tiranë, më datë 15.12.2020.

Be.K./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A do të shkoni të votoni në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Rang kombëtar/ 1 javë para 25 prillit, shqiptarët i japin PS-së mandatin e tretë! Asnjë ndryshim këto 11 ditë për 3 partitë e mëdha