Legalizimet/ Lista e re, emrat e pronarëve që marrin 4.5 milion euro

Këshilli i Ministrave ka miratuar listën e radhës të përfituesve të kompensimit për shkak të zënies së pronave të tyre të patundshme nga ndërtimet pa leje në process legalizimi. Kompensimin financiar e përfitojnë pronarë të pasurive të paluajtshme, pronë private, për sipërfaqet takuese, të zëna nga ndërtimet informale në drejtoritë vendore të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës: Tiranë Veri, Tiranë Jug, Kamzë-Vorë, Elbasan, Durrës, Vlorë, Shkodër dhe Kukës.

Masa e kompensimit në total sipërfaqeje është 44.381,6 m², ndërsa vlera e përgjithshme e kompensimit financiar është 545.797.214,89 lekë, sipas listës që publikohet më poshtë.

Për kompensimin e pronarëve do të përdoren po ato të ardhura që arkëtohen nga drejtoritë vendore të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, si rrjedhojë e kalimit të pronësisë nëpërmjet shitjes së parcelës ndërtimore, si për pasuritë shtetërore edhe për pasuritë e të tretëve, në favor të objekteve informale që legalizohen.

Drejtoritë vendore të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës: Tiranë Veri, Tiranë Jug, Kamzë-Vorë, Elbasan, Durrës, Vlorë, Shkodër dhe Kukës do të kryejnë ndryshimet përkatëse për këto pasuri në regjistrat e pasurive të paluajtshme.

Ky vendim do të hyjë në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”.

( Kliko këtu ) Listat e plota

/b.ha./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Klubet paralajmërojnë protesta! A jeni dakord me vendimin e Ligës së Futbollit për të përshkallëzuar bojkotin?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Veliaj: Ne krenohemi me çdo grua që na bashkohet, PD-ja gëzohet kur ikin Jozefina dhe Majlinda