Lufta kundër krimit të organizuar
Çako dhe Çipa në Salzburg

Drejtori i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki Çako së bashku me Drejtorin e Përgjithshëm për Krimin e Organizuar dhe Krimet e Rënda Drejtues i Lartë Ardian Çipa prej datës 11-14 Prill 2016 morën pjesë në konferencën që u zhvillua në Salzburg, Austri në të cilën u prezantua projekti i financuar nga Bashkimi Europian për Koordinatorët e Krimit të Organizuar.

Qëllimi kryesor i projektit është rritja e bashkëpunimit ndërkombëtar në fushën e krimit të organizuar nëpërmjet vendosjes së koordinatorëve dhe mbështetjen financiare të operacioneve të përbashkëta.

Konferenca u organizua nga Ministria e Brendshme e Austrisë me bashkëpunimin e Gjeorgjisë dhe Sllovenisë, ku fjalën e hapjes e mbajti Z. Franz LANG, Drejtor i Përgjithshëm i Policisë Kriminale të Austrise.

Gjatë konferencës, prezantimet e bëra nga përfaqësues të Europolit, Interpolit dhe nga disa prej delegacioneve pjesëmarrëse mbajtën prezantime mbi mënyrën e shkëmbimit të informacionit në nivel kombëtar, rajonal, ndërkombetar, si dhe trajtime të operacioneve të suksesshme të përbashkëta ndërkombëtare, kishin sisynim trajtimin dhe vendosjen e prioriteteve të tilla si:

Vendosjen e Koordinatorëve të Krimit të Organizuar; Krijimin e manualeve për Koordinatorët e Krimit të Organizuar; Përmirësimin e komunikimit dhe mënyrës së shkëmbimit të Informacionit; Intesifikimin e bashkëpunimit operacional; Trajnime me çështje reale që janë aktualisht nën hetim; Lufta kundër krimit të organizuar që e kanë origjinën ose kanë lidhje me vendet e Ballkanit Perëndimor ose vendet e Euroazisë; Fillimin dhe vazhdimin e hetimeve të përbashkëta (vendosjen e Skuadrave të Hetimeve të Përbashkëta ose Hetimeve paralele); Lufta kundër krimit të organizuar në fusha të ndryshme të tilla si : Trafiku i lëndëve narkotike, Pastrimi i parave, Krime kundër pronësisë, etj.

Në përfundime, koordinatorët e projektit njoftuan se në të ardhmen do të dërgohet ftesë për pjesëmarrje në takime operacionale ku do të trajtohen në detaje mundësite dhe lehtësirat operacionale dhe financiare që ofron projekti.

U sugjerua që në grupin e pjesëmarrësve të përfshihen të gjithë anëtaret e një grupi hetimi si p.sh prokurorët, doganat etj.(vlerësohet dhe gjykohet nga vendi pjesëmarrës).

Redaksia Online

  • Sondazhi i ditës:

    A e zgjidh problemin me shqiptarët në Britani vizita e Ramës në Londër?×

Lajmi i fundit

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve