Malaj në kryesinë e PS:
Pse vetëm Tahiri-Zela

Malaj në kryesinë e PS:<br />Pse vetëm Tahiri-Zela
TIRANE - Kryesia e Partisë Socialiste përfundoi mbrëmë vonë mbledhjen e saj, ku ka diskutuar për ecurinë e reformës zgjedhore, reformës parlamentare, problematikën e zgjedhjeve brenda partisë në disa njësi vendore, riorganizimin e forumit rinor dhe forumit të gruas. Por pika më e pritshme ka qënë kandidimi për kreun e PS në kryqytet, ku nuk kanë qënë të pakta debatet e bërë publike në lidhje me kandidatët. Ka qënë sekretari Organzativ Blendi Klosi, ai i cili informoi Kryesinë mbi situatën zgjedhore brenda strukturave të PS dhe në 117 njësitë vendore, ku ende s'janë zhvilluar zgjedhjet. Klosi i propozoi Kryesisë zhvillimin e zgjedhjeve për kreun e PS në Tiranë më 3 Mars ku do kandidojnë Ilir Zela e Sajmir Tahiri, ndërkohë që propozoi mbylljen e të gjithë proçesit zgjedhor në PS brenda 15 Marsit. Këto propozime u miratuan nga kryesia, ndërkohë që në këtë mbledhje kanë munguar Majko, Braçe,Bushati e Beqja. Por gjatë paraqitjes së këtyre dy kandidaturavepër kreun e PS të Tiranës, ka pasur njëfarë debati, në lidhje me numrin e pakët të kandidatëve.

Anëtari i kryesisë Malaj ka pyetur se "ku janë emrat e tjerë për kandidatë për kryetarë të PS të Tiranës, pasi kam parë në shtyp shumë emra, të cilën janë paraqitur si kandidate të propozuar nga organizatatat socialiste?". Ai ka marrë përgjigjien se "ne s'administrojmë gazetat që dalin në treg, por administrojmë kandidatët për kryetar të PS që janë propozuar nga organizatat socialiste". Malaj e kishte fjalën për faktin se nga organizatat janë propozuar dhe Harasani, Gjoni dhe Braçe për kandidatë. Ndërkohë që pas mbledhjes, njëri ndër kandidatët për kryetar i PS në Tiranë, Tahiri u shpreh se i kërkoi kryesisë shtyrjen e datës së zgjedhjeve për t'I dhënë mundësi kandidatve të përgatiten më së miri programin e tyre. "Ky ishte vendimi i kryesisë. Kryesia formalizoi vullnetin e saj. Unë kërkova shtyrjen e ditës së zgjedhjeve për ti lejuar kandidatëve të përgatisin më së miri projektet e tyre", tha Tahiri. Ndërsa kandidati tjetër Zela, s'ka preferuar të deklarohet pa marrë qëndrimin zyrtar të kryesisë për kandidimin, por ka ripërsëritur dhe njëherë gatishmërinë e tij për të kontribuar në krye të PS të Tiranës për të bashkuar të gjithë socialistët, në funksion të fitores në zgjedhjet e 2013-tës.

Kryesia caktoi një grup pune që do të koordinohet nga deputetja Xhaçka e drejtohet nga anëtarja e Kryesisë Gjermenji për të konceptuar një projekt që do i serviret Kryesisë në mbledhjen pasardhëse, mbi organizmin e forumit të gruas. Rama propozoi gjithashtu ngritjen e një grupi pune për hartimin e strategjisë së komunikimit me publikun, duke patur parasysh afrimin e fushatës së ardhshme zgjedhore, që u miratua nga Kryesia. Ndërsa janë votuar për nënsekretarë për çështjet zgjedhore Koli Beli dhe Bledar Çuçi. Rama nënvizoi rëndësinë për të përmbyllur sa më pare e me sukses reformën zgjedhore, duke përmbushur rekomandimet e OSBBE/ ODIHR e të gjitha shqetësimet e nxjerra në pah gjatë proçesit të fundit zgjedhor.

Ndërsa Gjiknuri, informoi mbi ecurinë e deritanishme dhe ritmin e ngadaltë, vonesat në vendimmarrjen e Komisionit për Reformën Zgjedhore, çka rrezikon mos përfundimin në kohë të vetë reformës. Kryesia e PS gjykon se zvarritja e qëllimshme e reformës zgjedhore, për shkak të mungesës së vullnetit politik nga ana e maxhorancës, rrezikon vetë proçesin e ardhshëmzgjedhor dhe shënon një moment kritik në përmbushjen mesukses të reformës. Dokle shprehu shqetësimin se edhe ecuria e reformës parlamentare nuk po përmbush afatet kohore të vendosura më parë.

(aq/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

Sporti humbet mendjen brilante, Mesut Ozil tërhiqet nga futbolli

Sporti humbet mendjen brilante, Mesut Ozil tërhiqet nga futbolli