POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Meta pret në Tiranë princin e Monakos, i dorëzon “Dekoratën e Flamurit Kombëtar”

Tiranën e ka vizituar sot Princi Sovran i Monakos, Alberti i II, i cili është monarku i parë i Principatës së Monakos që vjen në Shqipëri. 

Princi u prit nga Presidenti Meta i cili vlerësoi rëndësinë e bashkëpunimit konkret, në fushat ku eksperienca dhe ekspertiza e Monakos është shumë e njohur ndërkombëtarisht, si në turizëm e në mbrojtjen e mjedisit dhe zhvillimin e ekonomisë së gjelbër.

 Presidenti Ilir Meta dhe Princi Alberti i II

Dita e sotme, historike për marrëdhëniet dypalëshe midis Shqipërisë dhe Principatës së Monakos. Në emër të shqiptarëve i akordoj Dekoratën e “Flamurit Kombëtar” Princit të Monakos . Kjo është dekorata më e lartë, me të cilën ne shqiptarët nderojmë e respektojmë miqtë tanë më të mirë. Mirënjohje të veçantë për njohjen e Shtetit të Kosovë.

Ilir Meta, president

Presidenti i Shqipërisë ka vlerësuar kontributin e Monakos për disa zona të mbrojtura në Vlorë, ndërsa shtoi se Shqipëria përmes ndihmës shumë shpejt mund të bëhet anëtare e Komisionit Shkencor Mesdhetar.

I bëj thirrje biznesit monegask për ta eksploruar e për ta parë Shqipërinë si mundësi investimi. Vlerësoj shumë mbështetjen e dhënë nga Fondacioni i Princit për projekte të veçanta në zonat e mbrojtura detare të Vlorës. Shqipëria i ka të gjitha mundësitë për të qenë një “green economy”, në të ardhmen . Përmes bashkëpunimit me Monakon, Shqipëria mund të bëhet së afërmi anëtare e Komisionit Shkencor Mesdhetar.

Ilir Meta, president

Ndërsa në fjalën e tij, Alberti i II u shpreh se ky vlerësim bën të njohur intensifikimin e marrëdhënieve ekzistuese mes dy vendeve.

Ju keni theksuar gjithashtu që ky titull nënvizon veprimet që ne duhet të ndërmarrim së bashku për ruajtjen e biodiversitetit në Mesdhe e më veçanërisht të zonave detare të brigjeve shqiptare. Ky det mesdhetar, djep i njerëzimit, duhet të jetë objekt i gjithë vëmendjes sonë sepse ai është garanti i të ardhmes sonë dhe vulos fatin e përbashkët të tërësisë së vendeve që e kufizojnë atë. 

Alberti i II

ke.mu.
Komento