Minxhozi padit Kuvendin
në gjykatë: Dua 4 mln lekë

Minxhozi padit Kuvendin <br />në gjykatë: Dua 4 mln lekë
TIRANE- Deputeti i Partisë Socialiste Qemal Minxhozi kërkon nga Kuvendi i Shqipërisë katër milion lekë, shumë financiare kjo që sipas tij rrjedh nga mosdhënia e tre rrogave mujore nga ky institucion. Mirëpo kërkesa e deputetit të rrethit të Matit, duket se është refuzuar nga drejtuesja e kuvendit Jozefina Topalli dhe për pasojë ai i është drejtuar Gjykatës së Tiranës ku ka depozituar një padi civile.

Padia që mban nr.7708 dhe që është rregjistruar në 25 janar në sekretarinë e gjykatës ka si objekt detyrimin e Kuvendit të Shqiperisë ti paguajë të gjitha përfitimet financiare që burojnë nga legjislacioni për statutin e deputetit dhe që lidhen me ushtrimin e funskionit për periudhën 25 shkurt deri në 31 maj 2010. Duket se për këtë periudhë kohe, deputeti Minxhozi të ketë munguar si rezultat i braktisjes nga opozita të punimeve të kuvendit, dhe për pasojë edhe kryetarja Topalli ka marë masa ekstreme deri në mosdhënien e rrogës mujore.

I kontaktuar nga gazeta "Shqiptarja.com" deputeti i PS Qemal Minxhozi është shprehur se kërkon që Kuvendi i Shqipërisë ti rikthejë shumën prej katër milion lekë. Momentalisht padia e depozituar nga ai do gjykohet nga gjyqtarja Manjola Bejleri, e cila pas dëgjimit të palëve në proces do vendosë nëse kuvendi duhet ti rikthejë shumën prej 4 milion lekë të vjetra deputetit Minxhozi ose jo.

Politika e kryetares së Kuvendit, Jozefina Topalli, me pagat dhe dietat e deputetëve socialistë nuk përfundoi vetëm në sallat e gjyqeve por dhe tek dyert e trupit diplomatik në Tiranë. Në vitin 2010, grupi parlamentar socialist vendosi t'i drejtohet me një letër përfaqësuesve të shteteve më të rëndësishëm në marrëdhëniet me Shqipërinë në vendin tonë, për t'i vënë në dijeni mbi atë që ndodh realisht me trajtimin financiar të tyre nga ana e Kuvendit, si një përpjekje e vazhdueshme e kryeparlamentares Topalli për të frenuar apo asgjësuar rolin opozitar parlamentar. Sipas socialistëve, dietat dhe paga nuk jepet vetëm për pjesëmarrjen në kuvend dhe komisione, por edhe për të mundësuar ushtrimin e funksionit të deputetit në zonat e tyre përkatëse zgjedhore.
(sg/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Gjermania miraton pr/ligjin për migracionin, do lejojë mbi 50 mijë punëtorë të pakualifikuar nga Ballkani të punësohen

Gjermania miraton pr/ligjin për migracionin, do lejojë mbi 50 mijë punëtorë të pakualifikuar nga Ballkani të punësohen