Olldashi: Ujrat e zeza
nga shtatori jo në det

Olldashi: Ujrat e zeza <br />nga shtatori jo në det
DURRËS – Ministri i Punë Publike, Sokol Olldashi deklaroi sot se, derdhja e ujërave të zeza në gjirin e Durrësit do të marrë fund në vjeshtën e këtij viti.

Ministri inspektoi punimet në stacionet e pompimit në fshatin Qerret, pjesë e projektit të investimeve në bregdetin e Durrësit dhe të Kavajës.

Olldashi bëri me dije se investimi prej 4.3 milion euro do të përfundojë në fund të muajit prill, duke bërë që ujërat e zeza të derdhen jo më në det, por në impiantin e Kavajës, që do të thithë ujërat e zeza nga Përroi i Agatit deri në Qerret.

”Është drejt përfundimit faza e parë e punimeve për ndërtimin e magjistralit kryesor për ujërat e zeza në bregdetin e Kavajës. Ndërkohë ndërtimi i kanalizimeve sekondare dhe terciale dhe lidhja e tyre me magjistralin kryesor që do kushtojnë 4 milion euro pritet të përfundojë në vjeshtën e këtij viti”, tha ministri.

Sipas informacioneve që jep MPPTT, në plazhet nga zona e Përroit të Agait deri në bregun e Qerretit janë ndërtuar pesë stacione pompimi të ujërave të zeza, të cilët thithin për në impiantin e përpunimit në Kavajë të gjitha ujërat e zeza duke bërë që gjiri i Durrësit të jetë më i pastër për pushuesit, të cilët do të kalojnë pushimet e verës atje.

(aq/shqiptarja.com)  • Sondazhi i ditës:

    A e zgjidh problemin me shqiptarët në Britani vizita e Ramës në Londër?×

Lajmi i fundit

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve