Shqipëria vendos marrëdhënie diplomatike me ishujt e famshëm

Shqipëria vendos marrëdhënie diplomatike me ishujt e famshëm


Qeveria shqiptare miratoi sot vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me Bahamasin. Për zbatimin e këtij vendimi ngarkohet Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme.

Ishujt Bahamas ndodhen në juglindje të SHBA-ve, në verilindje të Kubës dhe hyjnë po ashtu në grupin e ishujve të Amerikës Qendrore.

Në tërësi përfshihen më shumë se 700 ishuj, por vetëm 30 prej tyre janë të banuar.

Vendimi i plotë
Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të nenit 11, të ligjit nr.23/2015, “Për shërbimin e jashtëm të Republikës së Shqipërisë”, me propozimin e Kryeministrit dhe ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

1. Vendosjen e marrëdhënieve diplomatike, ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Komonuelthit të Bahamas.

2. Ngarkohet Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”.


Lajmi kryesor:

Qeveria blindon SPAK-un dhe Byronë e Hetimit, mbrojtje personale për gjyqtarët dhe prokurorët (VENDIMI)


  • Sondazhi i ditës:

    A duhet që ndërkombëtarët të ushtrojnë më shumë presion ndaj Serbisë?×

Lajmi i fundit

Sulmi terrorist në Ankara/ Turqia hakmerret, kryen sulme ajrore ndaj kurdëve në Irak

Sulmi terrorist në Ankara/ Turqia hakmerret, kryen sulme ajrore ndaj kurdëve në Irak