Si funksionon aktualisht baza e Kuçovës

Si funksionon aktualisht baza e Kuçovës

Kryeministri Rama njoftoi sot ndërtimin e një baze ajrore për Ballkanin Perëndimor në Kuçovë. Bëhet fjalë për një projekt me vlerë 50 milion euro. Shqiptarja.com ka mësuar detaje të funksionimit aktul të kësaj baze.


“Baza Ajrore, Kuçovë, në përbërje të Forcës Ajrore me kapacitetet e veta kryen trajnimin e personelit të Forcës Ajrore, mbështetjen me transport të trupave dhe materialeve, në operacione luftarake, joluftarake dhe humanitare. Mbështetjen dhe krijimin e kapaciteteve aeroportuale për mbështetje HSN dhe policim ajror të RSH me NATO”, mëson Shqiptarja.com.

Detyrat:

Ka për detyrë që në bashkëveprim me strukturat e FA dhe të forcave të tjera të FA të sigurojë mbështetjen ajrore në përputhje me misionin. Në kuadër të realizimit të misionit kryen këto detyra kryesore:

- Të sigurojë gatishmërinë luftarake në përputhje me nivelet operacionale të përcaktuara,

- Të realizojë mbështetjen me infrastrukturën e nevojshme për trajnimin e pilotëve dhe specialiteteve sipas misionit të Shkollës së Trupës,

- Të realizojë transport trupash dhe materialesh në interes të forcave të tjera në operacione te ndryshme,

- Të marrë pjesë dhe kontribuojë me forca dhe mjete në operacione humanitare në emergjenca si dhe në fatkeqësi natyrore dhe me shërbim të limituar SAR,

- Të krijojë kushte si vend pritës për mjetet ajrore të NATO, (HNS),

- Të modernizojë dhe zhvillojë infrastrukturën e duhur për krijimin e kapaciteteve infrastrukturore për implementim të opsioneve të reja të policimit ajror,

- Të kryejë monitorim sipas situatave të kufirit detar dhe tokësor në drejtim interesi,

- Të garantojë, sigurojë dhe realizojë shërbimet e mirëmbajtjes në kohë dhe sipas kërkesave teknike të përcaktuara, si për mjetet ajrore, ashtu edhe për mjetet tokësore që ka në përdorim,

- Të zhvillojë stërvitje të ndryshme me Batalionin e Këmbësorisë në Poshnjë në interes të plotësimit të misioneve si repart i transportueshëm nga ajri.


Lajmi kryesor:

Kryeministri Rama jep lajmin: NATO do të ndërtojë bazë ajrore në Kuçovë


/b.ha./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se në primaret e Rithemelimit ka garë të ndershme?×

Lajmi i fundit

Arilena Ara guxon në këngën e re, shfaqet pa filtra dhe e pa lyer në klipin muzikor

Arilena Ara guxon në këngën e re, shfaqet pa filtra dhe e pa lyer në klipin muzikor