POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Studimi/ Çdo vit lëshohen 330 000 ton mikroplastika në mjedis

foto ilustruese

Rreth 330 000 ton mikroplastika lëshohen në mjedis çdo vit, sipas një studimi të publikuar dje nga organizata Gjermane e kërkimeve, “Fraunhofer Society”.

"Prodhuesi më i madh i mikroplastikave, pjesë të vogla plastike që nuk riciklohen për shumë vite dhe dëmtojnë organizmat që i thithin, është industria e gomave”, thuhet në këtë studim.

Mikroplastikat lëshohen në mjedis nga veshjet dhe grimcat e gomave të automjeteve, aeroplanëve, fadromave, motoçikletave.

"Ndotës të tjerë të mëdhenj, kur flitet për mikroplastikat, janë impiantet e trajtimit të ujërave të zeza dhe zonat e ndërtimit”, sipas këtij studimi.

Mund të supozojmë se mikroplastikat tashmë ekzistojnë në të gjitha mjediset.

Leandra Hamann, një prej bashkëautoreve të studimit 

Komento