Vlorë, Gjiknuri: Investime për nxitjen
e punësimit, porti meriton vëmendje

Vlorë, Gjiknuri: Investime për nxitjen<br />e punësimit, porti meriton vëmendje
Drejtuesi politik i Partisë Socialiste në Qarkun e Vlorës Damian Gjiknuri shoqëruar nga kryebashkiaku Dritan Leli vizituan disa prej bizneseve të industrisë fasone për tu njohur me problematikat me të cilat ndeshen gjatë aktivitetit të tyre sipërmarrës. 

Duke u ndalur tek ajo çka është bërë në këto 4 vite qeverisje, Gjiknuri vuri theksin tek investimet në energjitike si rezultat i reformës së suksesshme.

“Janë bërë shumë investime dhe do të vazhdojnë. I gjithë qyteti po bëhet me rrjet 20 kV. Investim i rëndësishëm është edhe ai i nënstacionit në Orikum dhe gjithë pjesën bregdetare.

9 milion euro të kontraktuara dhe puna po fillon për ta bërë 20 kV deri në Orikum. Gjithë pjesa e qytetit të Vlorës do ketë investime të konsiderueshme për energjinë elektrike çka sjell furnizim më të mirë për bizneset tuaja”, u shpreh Gjiknuri.

Më tej, ai nënvizoi rëndësinë që ka forcimi i shtetit me synim shtimin e investimeve në vepra publike që ndihmojnë jo vetëm komunitetin por edhe sipërmarrjen me synim rritjen e punësimit.

“Në këto 4 vite, slogani ynë ‘Të bërit shtet’ është në konceptin që shteti duhet mirëadministruar, territori duhet mirëadministruar, energjia të mos vidhet.

Të ketë më shumë të ardhura në mënyrë që të investohet më shumë në të gjithë sektorët. Kjo është garancia, garancia që reformat tona do të vazhdojnë për të prodhuar më shumë të mira materiale për tua kthyer njerëzve me investime por edhe për tu ardhur në ndihmë industrive.

Edhe Porti i Vlorës meriton vëmendje më të madhe, qoftë në investime apo në problematikat që unë i dëgjova”, theksoi Gjiknuri.

Kryebashkiaku Dritan Leli ju referua problematikës së rrugës që të çon në bizneset e industrisë fasone duke premtuar zgjidhje.
 
“Problemi i ujit të mbledhur në zonën ku futeni ju për në bizneset tuaja vazhdon të mbetet një çështje për tu zgjidhur.
Kemi bërë një projekt me inxhinierët më të mirë hidro që ka sot në territor, projekt që bën stabilizimin e ujërave të bardha 

dy.b/shqiptarja.com

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Tepelenë/ Plagosi bashkëshorten dhe më pas veten, arrestohet në spital 42-vjeçari

Tepelenë/ Plagosi bashkëshorten dhe më pas veten, arrestohet në spital 42-vjeçari