POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Zbuloni misterin më të madh në trupin e femrës

Foto ilustruese

Anatomia e meshkujve dhe femrave po aq sa është e ngjashme aq është dhe e ndryshme. Vetëm organet seksuale bënin dallimin, mendonin dikur doktorët por ja që nuk është kështu.

Sipas studimeve të mëtejshme doktorët zbuluan dyshemen Pelvike që është një zonë e përbërë nga muskuj që ndodhen në pjesën e poshtme të barkut të një femre. Ndërsa në rastin e një mashkulli muskulatura në atë zonë është thuajse e pazhvilluar.

Zona Pelvike ka një rëndësi shumë të madhe për femrat pasi ajo mundëson mbajtjen e fetusit ndërkohë që ato janë shtatzënë.

Njohurit po ashtu dhe studimet janë shumë të pakta për zonën Pelvike dhe se as vetë doktorët nuk e dinë me siguri se si ajo funksionon. Pas lindjes shumë femra kanë probleme falë dëmtimit të zonës dhe mjekët nuk i japin asnjë zgjidhje.

Doktorët bëjnë me ndjeni se sot nuk duhet neglizhuar asgjë dhe duhet shkuar në spitale me të shpejt kur ndjeni probleme.

Ekziston mundësia se disa femra mund që të kenë probleme të Zonës Pelvike dhe në rini për shkak të traumave ose obezitetit. Meqënse, nuk është diçka e rrallë pasi rreth 30% e femrave hasin të paktën një herë në jetë problemin në fjalë, por nga mosinformimi ato e lidhin me probleme të aparatit urinar.

a.de./Shqiptarja.com
Komento