5 ditët e Panairit të Librit, flasin për të shkrimtarë, botues dhe lexues të thjeshtë

18 Nëntor 2018, 17:42

Panairi i Librit “Tirana 2018” mbyll siparin. Shkrimtarë, studiues, kritikë letrarë, botues, por edhe lexues të thjeshtë rrëfejnë mendimin e tyre për edicionin 21- të panairit. ] 100 ekspozues zhvilluan rreth 50 aktivitete, promovime librash. Ndërsa, Shoqata e Botuesve Shqiptarë ndau çmimet e karrierës, të përkthimit më të mirë, inkurajues dhe jo vetëm, bazuar në 130 tituj të rinj në shqip, por edhe në gjuhë të huaj. Edhe pse mungoi çmimi i letërsisë për fëmijë, kritikët mendojnë ndryshe nga botuesit, se letërsi të mirë për fëmijë ka, por prioritet janë përkthimet.  Shkrimtari Lazer Stani edhe kritiku letrat Ben Andoni ndalin tek disa nga problematikat e këtij panairi

Kategori të tjera

Shiko të gjitha