62.8% e italianëve vendosin Ramën në krye të liderëve botëror të preferuar

7 Prill, 23:16

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama vlerësohet nga populli italian në vendin e parë nga liderët botërorë të preferuar pas ndihmës që i dha vendit fqinj përmes dërgimit të mjekëve dhe infermierëve për të luftuar koronavirusin. Në sondazhin e bërë në Itali për Report Tv, se cilët liderë politikë vlerësojnë më shumë, qytetarët e vendit fqinj, pas kryeministrit të tyre Conte, ndër liderët botërorë, 62.8% e italianëve vlerësojnë kryeministrin shqiptar Edi Rama, më pas vjen Vladimir Putin me 52.8%, Presidenti francez Macron me 41.6. Shumë poshtë në renditje është Donald Trump apo Merkel. Italianët janë shumë të pakënaqur me Brukselin dhe vendet e unionit. Në sondazh italianët janë pyetur lidhur edhe me politikën e brendshme, ku kryeson kryeministri Conte, të cilin qytetarët e vlerësojnë me 67.3% për menaxhimin e situatës nga

Kategori të tjera