Arti në shërbim të kauzave sociale, ja cili është projekti i fundit i gazetarit Gentian Minga

30 Nëntor 2018, 15:26

Ai njihet si gazetari që krijon nga hiçi, pasi hobi i tij është pikërisht të krijojë, që nga punimet e dorës e deri tek linjat e modës, por gjithmonë frymëzuar nga një fenomen apo kauzë që e ngacmon dhe për të cilën kërkon të japë mesazhet e tij. Vetëm 2 vjet më parë bëri shumë bujë, idea e tij mbresëlënëse e bluzave të frymëzuara nga fasat e mureve në rrugët e Tiranës, ashtu si dhe linja e veshjeve që krijoi bashkë me stilisten Mirela Nurçe bazuar në pikturat e fëmijëve që nuk dëgjojnë. Edhe kësaj here Genti Minga ka gjetur një mënyrë interesante për të përcjellë atmosferën patriotike të festive të Nëntorit duke krijuar bizhuteri me monedhën 5 lekëshe ku në njërën anë është vendosur shqiponja dy krenare, symboli ynë kombëtar.

Unë përvec profesionit tim si gazetar dhe profesionist PR, kam qejf të bëj punime dore, por çdo koleksion ka një kuptim dhe një kauzë sociale. Unë doja të ktheja në kauzë sociale edhe çështjen e patriotizmit, sepse kohët e fundit ka dalë debate i famshëm që a është shqiponja diçka e lirë, apo si mund të jemi patriot në këtë vend me 1000 probleme.

Gentian Minga, gazetar, specialist PR

Po përse pikërisht ka zgjedhur lekun? Minga thotë se kjo përzgjedhje e tij nuk është  e lidhur thjesht me patriotizmin por dhe me pushtetin që përfaqëson vetë paraja.

Programe të tjera

Shiko të gjitha