Bujar Leskaj rikthehet në krye të KLSH-së /PRAPASKENAT

21 Maj, 18:29

Bujar Leskaj rikthehet në krye të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Një lëvizje surprizë, kjo që mesa duket do të trazojë sërish ujërat e politikës, në një kohë që Bujar Leskaj, u largua nga pozicioni i kryetarit të KLSH, edhe pse ligji ja lejonte të qëndronte deri në ardhjen e zëvendësuesit të tij.

Në muajin dhjetor, pas përfundimit të mandatit 7-vjeçar Bujar Leskaj u largua nga ky pozicion, duke ja deleguar kompetencat zëvendës kryetares Lindita Lati (Milo). Por sot me një tjetër vendim, të nxjerrë po nga vetë Bujar Leskaj, ai shfuqizon vendimin për dhënien e kompetencave tek zëvendëskryetarja dhe rikonfirmon rikthimin e tij në detyrë, ndërkohë që prej fundit të vitit të shkuar, Presidenti dhe Kuvendi nuk kanë gjetur dakordësinë për një kandidaturë për tu zgjedhur në këtë post.

Në argumentet e largimit, në vendimin e 22 dhjetorit të 2018, Leskaj theksonte “Vendimi do përcillet në fletoren zyrtare, pasi Kryetari i KLSH-së të kontaktojë dhe të marrë mirëkuptimin e Presidentin të Republikës, Kryetarit të Kuvendit, kryetarëve të grupeve Parlamentare e të opozitës dhe Kryetarit të Komisionit të Ekonomisë dhe Financave”. Pak ditë më vonë, ky vendim u pasqyrua në Fletoren Zyrtare, që mesa duket ka marrë pëlqimin e palëve të sipërcituara e hyri në fuqi.

Kategori të tjera