Coronabondi, Conte ashpërson tonet: Do të na duhet të heqim dorë nga Europa dhe t'i bëjmë llogaritë tona vetë

9 Prill, 12:41

"Gjermania nuk ka ndonjë të mirë nëse Europa zhytet në recesion. Ne duhet të zhvillojmë instrumentet e nevojshme fiskal. Ne nuk presim që Gjermania dhe Hollanda të paguajnë borxhet tona. Por rregullat e politikës fiskale duhet të lihen mënjanë, përndryshe ne do të duhet të heqim dorë nga Europa dhe ti bëjmë llogaritë tona vetë".

Kështu u shpreh në lidhje me çështjen e eurobondit kryeministri italian Giuseppe Conte për gazetën gjermane Bild.

Për kryeministrin italian Conte, eurobondi është i nevojshëm sepse vendet europiane kanë nevojë për të përmirësuar mekanizmat ekzistuese finaciar dhe ekonomik.

"Unë - Conte vazhdoj - nuk kam pse t'i bind gjermanët, gjermanët duhet të binden vetë. Në fund nuk mund të themi: Operacioni ishte i suksesshëm, por pacienti vdiq.

Conte siguroi që llogaritë publike italiane janë në rregull dhe se, për emergjencën nga koronavirusi, SHBA dhe Kina kanë ndarë 13% të PBB-së së tyre.Për kryeministrin italian, Europa nuk mund të shoh vetëm vizionin ekonomik por edhe dinjitetin njerëzor dhe parimet e baballarëve të Europës si Schumann, Adenauer dhe De Gasperi.

Conte tha se "Në rast dështimi, zhgënjimi nuk është vetëm i tij si Giuseppe Conte por zhgënjimi është i të gjithë europianëve, madje edhe i qytetarëve gjermanë".

Kategori të tjera