DËMET/ 3 katet shtesë që po frikësojnë banorët te pallati i 'Fatos Nanos'

4 Dhjetor 2019, 18:11

TIRANË- Nga tërmeti i 26 Nëntorit ka pësuar dëmtime të rënda edhe pallati pas Shallvareve në kryeqytet i cili njihet si pallati ku ka banuar ish-kryeministri Fatos Nano.

Pallati që shohim në pamje (shihni videon) për të cilin është dhënë leja fillestare për 12 kate për firmën ndërtuese “Vjero” me administrator Anthim Vjero, tashmë është plot 15 kate. Pikërisht këto kate janë kthyer në shqetësim për banorët, të cilëve në kushtet ku ndodhen nuk u intereson legaliteti i shtesës por rrezikshmëria që mund të sjellë konstruksioni.

Kjo është dhoma e vajzës, sa janë bërë muret në shtator kur ra i pari dhe prapë u dëmtuan. Kemi frikë se kemi shumë krisje nëpër mure. Ka plasaritje në të gjithë pallatin, shembje pllakash, banjës. Jemi shumë të frikësuar për këtë shtëpinë”, thonë banorët.

Me kërkesë të banorëve një grup inspektorësh nga Bashkia kanë bërë një vlerësim të dëmeve në pallatin ku banojnë 70 familje. Në aktin e konstatimit thuhet se në bodrumin e pallati ka dëmtime të kolonave nga ndërhyrjet e njerëzve për vendosjen e zgavrave metalike.

"Në bodrum ka disa dëmtime të kolonave nga ndërhyrjet e njerëzve për vendosjen e zgavrave metalike, shikohet me sy hekuri i kolonave. Banorët janë të shqetësuar se janë shtuar. Ka çarje të muraturës në apartamente në katin e parë. Mendojmë të bëhet ekspertizë termike nga Instituti i Ndërtimit".

Banorët kërkojnë të dinë nëse ky pallat është apo jo i banueshëm duke u kryer një ekpertizë profesionale.

Kategori të tjera