Dëmtimet nga tërmeti, banorët në Elbasan dhe Cërrik: Ikëm me vrap

22 Shtator 2019, 19:00

Në qarkun e Elbasanit raportohet për 90 banesa të dëmtuara. Banorët e Cërrikut, Belshi, Librazhdit dhe Elbasanit kanë kaluar natën jashtë për shkak të frikës së lëkundjeve të tjera sizmike.

Në qarkun e Elbasanit 90 banesa janë të dëmtuara nga lëkundjet sizmike 8 pallate, 3 në Elbasan, 3 në Cërrik, 1 në Librazhd dhe 1 në Belsh ku janë dëmtuar rëndë 10 banesa.

"Tërmeti ishte aq i fortë sa dolëm me vrap, kalamajtë i hoqa nga banesa, vetë qëndrova, pasi kisha frikë për vjedhje" tha një banor. Ndërsa një tjetër theksoi se "Kemi qëndruar jashtë tërë natën".

Në Cërrik janë dëmtuar 15 banesa dhe pas lëkundjeve të pasdites të së shtunës qytetarët e kanë kaluar natën jashtë. Ndërkohe në fshatin Katund i Ri është dëmtuar edhe një shkollë për të cilën do të behet një verifikim nëse do të hapet për të vijuar mësimin apo do të mbyllet për shkak të pasigurisë.

Kategori të tjera