Dëshmia e Uran Butkës: “E varën në mes të Krujes pse ndihmoi gjyshen time të internuar”

9 Prill, 20:58

Kjo është një dëshmi tronditëse nga kujtimet e Uran Butkës, atëkohë një fëmijë 7 vjeçar që ishte internuar në kampin e krujës në vitin 1945. “Më kujtohet një ngjarje e tmerrshme. Kur gjyshja u afrua tek telat me gjemba dhe i kërkoi një krutani pak çaj se po digjej nga temperatuta e lartë mbesa, krutani ia solli çajin, por të nesërmen morëm vesh se roja ishte zhdukur dhe krutanin e kishin varur ne sheshin e qytetit”.

Kategori të tjera